Не ми е известно да има посредник, който да е

...
Не ми е известно да има посредник, който да е
Коментари Харесай

Лена Бориславова: България най-накрая има ясно лице, на чия страна застава в Украйна

Не ми е известно да има медиатор, който да е резервирал целия потенциал за България на природния газ, който ще бъде доставен на страната ни ". Това сподели в изявление за предаването " Неделя 150 " по стратегия " Хоризонт " Лена Бориславова, шеф на кабинета на премиера Кирил Петков:

" Това, което знам, е, че с помощта на ГЕРБ има един единствен снабдител, в чийто цялостен надзор България е била сложена години наред, на единствената му воля, до степен, до която е трябвало да подаряваме кученца на същинския шеф на ГЕРБ, с цел да можем да си подсигуряваме, че няма да ни стопират газовите доставки. Това не е почтена позиция на България. Твърдението, че по-добре да подаряваме кученца, само че да плащаме на ниска цена газ, стъпва на неверното допускане, че съветският газ е единственият газ, който България може да купи на рационални цени, а това несъмнено не е по този начин. Вярвам, че българското държавно управление с напъните, които поема сега и за които се готви от няколко месеца, ще потвърди, че има и други други възможности, тъй като на всички места, където е позволена безспорна цялостна взаимозависимост от Русия, сега ръководещите се проверяват за закононарушения срещу човечеството. Само нашите някогашни ръководещи се бият в гърдите и споделят, че това е националният интерес – да нямаме лична позиция, да нямаме разнородни снабдители и да нямаме никаква сигурност, в случай че една страна реши да променя едностранно контракта, ние да нямаме накъде да отидем.

Лена Бориславова разяснява и тематиката за доставка на военна помощ за Украйна:

" Радвам се, че България най-сетне има ясно лице, на чия страна застава в този спор, че има държавно управление, което работи, а освен приказва за принадлежност към НАТО и проатлантическите полезности. Ние би трябвало да подкрепим Украйна в това, което се случва. За мен е неприемливо някой да прокарва концепцията, че в случай че дадем оръжия на Украйна, ние вършим спора още по-тежък и пречим на това мирът да спечелва ".

Началникът на кабинета на премиера Кирил Петков изясни и на какво се дължи смяната в връзките сред държавното управление и президента:

" Продължаваме промяната " в никакъв случай не е заемала позицията да не взема сама своите решения, тъй че в тези моменти, в които нашите визии за това какво е вярно за националния интерес и за ръководството на страната съответстват с президента, ние приказваме със сходни позиции. Тогава, когато имаме разминаване, за нас няма и секунда съмнение дали да подкрепим неговата позиция или да застанем, зад това, за което имаме вяра ".

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР