Не ме изненадва, че Борисов е депутат, защото се надявам,

...
Не ме изненадва, че Борисов е депутат, защото се надявам,
Коментари Харесай

Плевнелиев с атака към президента Радев: Ако продължи да управлява, това е край на демокрацията ни

Не ме изненадва, че Борисов е народен представител, тъй като се надявам, че това е осъзнато деяние, което демонстрира, че е подготвен да излезе от зоната си на комфорт, с цел да откри решение. Това съобщи президентът (2012-2017г.) Росен Плевнелиев пред bTV.
„ Хората не имат вяра, че нещата в политиката са такива каквито виждаме пред камерите, тъй като се нагледахме на агитация, само че политиците си построиха минно поле, което наподобява, че накъдето и да тръгнат ще настъпят мина ”, добави той.
„ Подходът беше неверен, тъй като политиците се вживяха в ролята на водачи. Говорил съм с огромна част от тях и са ми казвали, че би трябвало да слушат почитателите си. Не, това са гласоподаватели. Вие би трябвало да ги слушате, да ги образовате, да им обяснявате.
Демократичният метод е верен. Моите почитатели ненавиждат един водач и ще отида да го задържам, ще си напиша самичък доноса и след това ще се фотографирам пред пандиза, с цел да кажа, че „ ей там той ще отиде ”. Нека се върнем на демократичния метод. Леви, десни, само че да търсим единодушие по три целта. Това реализира Хърватска, която беше доста по-забатачена и корумпирана от България ”, сподели президентът.
„ Като са споделили „ а ”, ще би трябвало да кажат и „ б ”. Ако референдумът на „ Възраждане ” успее, младежите напущат страната. Ако не създадем държавно управление и Радев ръководи, това е завършек на демокрацията ни. Ако нямаме бюджет, нямаме никакво бъдеще.
Ако не оправим законите, които не възстановят възприятието за правдивост, няма да можем да тръгнем напред. Ако не приемем законите, свързани с Плана за възобновяване, се осъждаме на застой и младите още веднъж ще избягат. България има потребност от държавно управление, само че не на Радев ”, изясни Плевнелиев.
„ Една от мините е, в случай че Румъния отиде в Шенген, а ние останем. Това ще излъчи още популизъм. Крайно време е политиците да се разсънят, да се оповават на основите на демокрацията. Ако преди шест месеца бяха послушали мен и господин Паси, какво се промени, също така, че отидохме на по-зле. Сами, изолирани, без бюджет, с пробита пенсионна система. Всичко може да се поправи, в случай че тръгнем по верния път. Формули има ”, безапелационен е той.
Според него най-справедливо би било евроатлантическо държавно управление, което да ускори България към Европа.
За страдание това беше невероятно, само че през днешния ден няма различен късмет. Има три разновидността.
„ Най-сигурно би било с мандат на ГЕРБ. Правителството на Попов е написано „ програмно “ сред Съюз на демократичните сили и Българска социалистическа партия. Някой ще ги обори ли, че Българска социалистическа партия са били със Съюз на демократичните сили. Намериха метод да бутнат страната напред. Тогава е било експертно-програмно. Ако не успее първия мандат, което е най-логичното и честното. Избирателите на ГЕРБ са най-гъвкави да поддържат нещо такова.
ГЕРБ се оказа необятна партия. Ако това не стане, ПП-ДБ имат самодейността. Ако създадат държавно управление с ярки политически фигури, ГЕРБ няма да ги поддържат. Трябва да е програмно държавно управление.
Третият вид е да се откри формула с третия мандат на програмно държавно управление. Референдумът на „ Възраждане “ ще счупи всичко в България. Има най-малко две-три политически сили, които могат да свършат това. Президентът да почва консултациите и да почне да бута България надалеч от президентската република и да бута демокрацията за там, накъдето мечтаем “, приключи Росен Плевнелиев.
Източник: 7dnibulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР