„Не ме е страх, г-н Борисов, от никоя от обидите

...
„Не ме е страх, г-н Борисов, от никоя от обидите
Коментари Харесай

Мая Манолова: Залезът на ГЕРБ е факт и затова Борисов ме заплашва

„ Не ме е боязън, господин Борисов, от никоя от обидите и заканите, които ми отправяте, обърна се Манолова към Борисов във връзка заканите на ГЕРБ за " отминалостта на Костинброд ".

„ Изпълнителната власт се изживява като държавно обвиняване, а това е авторитаризъм и еднолична власт. И не е ли демонстрация на двоен стандарт като обясняваше господин Борисов, че не е издигнал претендент за основен прокурор, с цел да не правел партийно вмешателство, а в този момент приказва от името на прокуратурата? “, разяснява Мая Манолова пред bTV, в предаването „ Лице в лице”, във връзка заканата, отправена на брифинг на ГЕРБ, че отминалостта от Костинброд не е изтекла и „ Мая Манолова нищо положително не я чака…”.

„ Премиерът се изживява като представител на прокуратурата или като основен прокурор – от чие име приказва той? “, попита Манолова, като добави, че ГЕРБ и той имат потребност от сериозна юридическа консултация и във връзка с периодите, и на делата за нанесени вреди.

„ Това е следващ опит на Борисов да ме сплаши, откакто от ГЕРБ и той нарекоха хората, които ме поддържат „ сбирток”, „ башибозук”, „ уйдурма” и други сходни. След като това не сработи, реши, че ще ме уплаши “, разяснява Манолова.

„ Не, няма да ме уплаши. Не ме е боязън, господин Борисов, от никоя от обидите и заканите, които ми отправяте “, обърна се тя към Борисов и акцентира, че в действителност министър председателят се опасява.

„ Страх го е, че се видя, че може да загуби София и че на следващия ден може да загуби България. Страх го е от хората, които се сплотиха против едноличната власт, против накърнената народна власт, против погазените човешки права, против изкривената пазарна стопанска система, против неефективната правосъдна система и против едноличната власт. От това го е боязън – че хората откриха обединяването като метод, по който да се опълчват. Това се случи на изборите в София “, сподели Манолова.

Тя уточни, че „ кметът от ГЕРБ е определен с малцинство” – под 20% от имащите право на глас в София и под 50% от гласувалите, посочи Манолова.

„ ГЕРБ изгубиха над 80 хиляди гласа. Залезът на ГЕРБ е реалност, по тази причина си разрешава да ме заплашва по този метод. Е, не ме е боязън, не преставам “, акцентира Манолова и добави, че импортираната в ОИК тъжба е точно, с цел да се види има ли кой да накаже ГЕРБ за операциите на изборите.

Манолова сподели, че е внесла 14 класьора с доказателства за манипулирани описи, протоколи с ремонти и с променяно наличие, с данни за импортирани извън бюлетини и нарушавания на закона в организацията на изборния развой.

„ Над 100 хиляди души е разликата в описите на гласуващите жители сред първи и втори тур. Обявиха хората за " техническа неточност ", сподели Манолова.

Тя уточни и разлика от близо 7 хиляди гласоподаватели от страни членки на Европейски Съюз.

44 са дали своят вот, хиляди са дописаните, акцентира още Манолова и добави, че екипът й е приложил към жалбата образци, открити в близо 900 поправени протокола – за ремонти, корекции, смяна на данните, разминавания сред издадени и подписан от СИК протокол и импортираните в ЦИК протоколи, за отваряне на пликовете с протоколите от чиновници на общинската администрация в нарушаване на закона, за изчезнали подписи, за протоколи без фабрични номера и десетки други незаконосъобразни практики.

„ Над 60% са поправяните протоколи. 900 такива протокола сме открили ние “, сподели Манолова и уточни, че 7 хиляди са недействителните бюлетини.

„ Най-изрядни са в ромските секции. Там няма недействителни бюлетини. Гласувало се е с бюлетин, попълнени извън явно, за което ние имахме информация и подадохме сигнали. Как тези хора гласоподават и попълнят книжата без никаква неточност, а във всички други квартали на столицата стотици протоколи са сбъркани “, попита Манолова.

Тя подсети, че екипът й е подал над 30 тъжби за пазаруване на гласове и корпоративен избор, само че е имало безучастие на виновните за това органи.

По думите й и социологическите организации посредством екзит-половете са манипулирали гласуването, тъй като са разпространявали данни за 16-18% разлика сред претендентите, а действително тя е била 4%.

„ Не може да не се подаде тъжба – не може тези операции да останат безнаказани”, сподели Манолова и акцентира, че те нанасят тежък удар върху доверието на жителите в изборния развой.

„ Има ли кой да накаже изборната машина на ГЕРБ, която злоупотреби с гласовете на стотици хиляди хора”, уточни Манолова като въпрос, на който дейностите на съда по жалбата й ще дадат отговор.

Манолова разяснява и офертите, отворени през вчерашния ден в Столичната община в търга за микробусите, които ще извозват пасажерите до метрото в „ Люлин “.

„ Сред подадените предложения е и компанията, която аз запечатах в плик и ви оставих тук, в това студио “, напомни тя предишно свое изявление в предаването и уточни, че като се завърши процедурата е подготвена да покаже името на компанията, която е планувала като победител.

Микробусите са снимани в каталога на спонсорите на ГЕРБ, каквото представляваше предизборната книга стратегия на госпожа Фандъкова, добави Манолова и акцентира, че остарелият модел на ръководство на столицата още веднъж се възпроизвежда.

Припомняме, че през вчерашния ден Инициативният комитет, издигнал Мая Манолова за претендент за кмет на София стартира петиция за почтени избори и промени в изборните правила, която е налична на адрес:

https://www.peticiq.com/izbori2019?utm_source=fb_share&fbclid=IwAR39FfuQcCm5YaxPOYqtHDeedgTkoaTVgP8jyW5rbB8Sm52Sd5_iGS0yNnY
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР