Не мажете с масло и олиоПри леки битови изгаряния, когато

...
Не мажете с масло и олиоПри леки битови изгаряния, когато
Коментари Харесай

Домашни средства при изгаряне

Не мажете с масло и олио
При леки битови изгаряния, когато кожата не е наранена в дълбочина, могат да се приложат някои елементарни домашни средства за облекчение на болката и унищожаване на зачервяването. Сложете незабавно потърпевшото място под течаща хладка (но не леденостудена) вода и дръжте по този начин 20 минути. Ако се постанова да се направи превръзка, дано тя да е стерилна и хлабава. Не слагайте памук, защото власинките му могат да залепнат за кожата. Противно на практиката, не мажете с масло и олио. Мазнината задържа топлината и може да утежни изгарянето

Алое вера

Нанесете непосредствено гел от листата на растението върху изгореното място. Охлажда, обезболява и работи противовъзпалително. 

Сода за самун

Смесете малко сода с чиста вода до приемане на паста, която нанесете върху изгореното място. Оставете да изсъхне, след което изплакнете с хладка вода.

Черен чай

Намокрете със студена вода пакетчета черен чай и ги сложете непосредствено върху изгореното място. Закрепете ги благодарение на бинт. Танинът лишава топлината и понижава болката. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР