Не красотата, а четенето ще спаси света именно заради ситуацията,

...
Не красотата, а четенето ще спаси света именно заради ситуацията,
Коментари Харесай

Любен Козарев: Не красотата, а четенето ще спаси света

" Не хубостта, а четенето ще избави света точно поради обстановката, в която се намираме ". Това сподели в предаването   " Един неделен ден на шосето "  на  Радио " Фокус " Любен Козарев от издателство издателство " Изток-Запад “, които тази седмица празнуват 20-годишен празник.

" Все повече ние издателите би трябвало да си даваме сметка, че носим особена отговорност пред обществото. Пред лицето на тези изключителни провокации, които от три години насам се задълбочиха, ние носим все по-голяма отговорност, тъй като тези провокации могат да бъдат решени единствено от хора, които са развили ясно осъзнаване какво се случва пред очите ни и какво би трябвало да се направи ", сподели той.

" Аз настоявам, че четенето е най-прекия път човек да стартира да построява себе си. Най-прекият път човек да бъде " листо, брулено от вятъра " е, в случай че въобще не чете ", безапелационен бе Козарев.

По мотив многообразието от източници на информация в нашето съвремие и аргумента, че има доста други налични способи за набиране на информация, той направи ясно разграничаване. " Четенето е деен развой, а останалите са пасиви процеси. Когато пуснете тв приемника си и възприемате това, което ви облъчва или сте ревнив поддръжник на обществените медии, вие сте въздържан. Четенето е развой на рефлектиране и осъзнаване. Това е кардиналната разлика сред четенето и просто разбиране на информация. Има голяма разлика сред това човек да е осведомен и да има познание ", обясни Козарев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР