Не искам да коментирам темата за автомобилния завод в България.

...
Не искам да коментирам темата за автомобилния завод в България.
Коментари Харесай

КРИБ: Политическото говорене и бръщолевене пречи на чуждестранните инвестиции

Не желая да разясня тематиката за автомобилния цех в България. Аз съм религиозен и избирам да съблюдавам разпоредбите, а те повеляват да не се приказва по този въпрос. Лично бях очевидец по какъв начин преди години съумяха да изгонят "Роувър ".

Това сподели в утринния блок на Нова телевизия Евгвний Иванов, изпълнителен шеф на КРИБ. "Трябва да се спре с политическото говорене и бърборене. Всичко това пречи на стопанската система и вложенията. Не би трябвало да се приказва за избори, предварителни избори и тн. Имало е избори. Точка. Сега би трябвало да седнем, да работим и да забележим какво може да се свърши за страната. Пак ще повторя, че съм бил очевидец по какъв начин преди време гонихме същинските вложители и се опитвахме да решаваме проблемите в стопанската система по нашенски. Едва в последните 10 години нещата започнаха да се трансформират. Ние не би трябвало да чакаме вложителя да пристигна у нас. Трябва да го убедждаваме, че България е най-хубавото място за вложения. Трябва да влезем в обувките на вложителя и да го накараме да вложи парите си в България. Факт е, че без инфраструктура няма вложения. Асфалтът не се яде, само че след неговото полагане храни стотици хиляди фамилии. В момента най-големият проблем на българската стопанска система е лиспата на работна ръка ", безапелационен беше Иванов.

Заедно с него посетител беше и икономистът Лъчезар Богданов. "Истината е, че България е бедна страна и нещата би трябвало да се правят по-бързо. Трябва да има задгранични вложения, приходите би трябвало да порастват по-бързо, всичко би трябвало да се случва по-бързо. Инвестициите би трябвало да се притеглят въз основата на действителностите. Не би трябвало да убеждаваме вложителите с обстоятелството, че тук е най-евтината работна ръка. По този метод вложителят самичък ще си тръгне след време. Трябва да разберем дали желаеме да бъдем като Чехия, Естония, Литва или желаеме да си останем на настоящето равнище ", сподели Богданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР