Не Христофор Колумб, не викингите, а хора от Азия, и

...
Не Христофор Колумб, не викингите, а хора от Азия, и
Коментари Харесай

Бебе доказа, че първите заселници на Америка са дошли от Азия

Не Христофор Колумб, не викингите, а хора от Азия, и по-точно Сибир, са стъпили на континента Америка. Множество учени отдавна поддържат тази теза, само че в този момент най-сетне наподобява имат и съответно доказателство.

Всъщност то е в ръцете им от няколко години. Става въпрос за момиченце, намерено в Аляска през 2013 година Детето е единствено на 6 седмици и е наречено „ дребната щерка на изгрева ", а останките му са датирани на 11 500 години.

След няколко години проучвания, с които се заели учени от университетите в Аляска, Кеймбридж и Копенхаген, извлечена ДНК от черепната кост на момиченцето демонстрира, че то няма нищо общо с двете известни разклонения на първите индианци, наречени северни и южни. Изследователите са открили, че пеленачето спада към незнайна до момента група, на която са дали името " антични берингианци ". Името произлиза от античния мост Берингия, който свързвал Сибир и Аляска, по който, съгласно учените, са се заселили берингианците от Азия, в Америка.

Генетичният разбор е посочил също, че предшествениците на всички индианци произлизат от една и съща източноазиатска популация, пристигнала с първата миграционна вълна през последния ледников интервал. Преди към 20 000 години техните наследници са се разделили на две групи, от които произлизат античните берингианци и останалите американски индианци. Засега остава под въпрос обаче по кое време обаче се осъществило това преселване от Азия в Америка.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР