Не е законно руснаците да управляват дронове в НорвегияРуски гражданин

...
Не е законно руснаците да управляват дронове в НорвегияРуски гражданин
Коментари Харесай

Норвежки съд осъди на 120 дни затвор руснак заради снимане с дрон

Не е законно руснаците да ръководят дронове в Норвегия

Руски жител беше наказан на 120 дни затвор в Норвегия, откакто беше задържан за снимане с дрон, заяви във вторник норвежката телевизия TV 2, съобщи.

Според информацията на норвежкия ефирен канал, 50-годишният руснак е бил арестуван на контролно-пропускателния пункт Storskog във Финмарк на път за Русия на 11 октомври, откакто полицията е разкрила в багажа му твърди дискове с огромно количество данни, фотографско съоръжение и няколко дрона. Притежавал е и три паспорта – два съветски и един израелски, като той е имал съветско и израелско поданство.

Окръжният съд на Осло е открил, че той е употребявал дрона 47 пъти сред края на август и началото на октомври. Не е законно руснаците да ръководят дронове в Норвегия.

Мъжът е наказан от Окръжния съд на Осло на 120 дни затвор, като 49 дни се приспадат предвид на престоя му след неговото задържане.

Норвегия сега преследва и няколко други руснаци за снимане с дронове.

През октомври норвежката полиция също по този начин заяви, че е арестувала различен мъж, обвинен, че е съветски разузнавач, който се е представял за бразилски жител и е работил като академични професор.

В понеделник съветското външно министерство привика норвежкия дипломат в Русия - Роберт Квиле и упрекна Осло в " политически стимулирани " арести на съветски жители. Министерството означи, че присъдите на съветски жители са " политически стимулирани " и прикани Норвегия да приключи своите " русофобски " дейности, в това число преследването на своите жители.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР