Не е вярно, че мониторинговият доклад на ЕК остава -

...
Не е вярно, че мониторинговият доклад на ЕК остава -
Коментари Харесай

Даниела Дариткова: За съжаление от БСП продължават с лъжите

Не е правилно, че мониторинговият отчет на Европейска комисия остава - за следващ път опровергаваме подправени вести от партия с близо 1 млн. гласоподаватели и с над 100-годишна история. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ доктор Даниела Дариткова  Даниела Дариткова Д-р Даниела Атанасова Дариткова - Проданова е родена на 28 септември 1966 година. На 29 март 2019 година е по време на брифинг в Народното събрание.

,,Тук съм за малко изказване във връзка днешната декларация на сътрудниците от Българска социалистическа партия. За страдание за следващ път сме принудени да опровергаваме подправени вести, които в тази ситуация се популяризират от партия с близо 1 млн. гласоподаватели и над 100-годишна история. Българска социалистическа партия твърди, че правосъдният министър би трябвало да подаде оставка, тъй като мониторинговият отчет на Европейска комисия не е изнемощял. Истината е, че в края на предходната година Европейска комисия одобри последния си отчет за стъпките, подхванати от България в осъществяване на поетите от нея задължения в региона на правосъдната промяна, битката против корупцията и проведената престъпност. Констатациите в 180-ия отчет по Механизма за съдействие и оценка сочат, че България е изпълнила всички условия на Европейска комисия и по тази причина тя предлага това да е последния отчет. Това бе доказано и от досегашния ръководител на Европейска комисия Жан Клод -Юнкер'', напомни Дариткова.

Иван Гешев: Постигна се значителен прогрес в правосъдната ни система

Според нея е погрешна интерпретацията, че мониторинговият отчет на Европейска комисия остава.

,,Механизмът за господство на закона и механизмът за съдействие и оценка са две разнообразни неща. Механизмът за господство на закона към момента не е основан. Той ще следи битката с корупцията, свободата на медиите и правосъдните системи във всички държави-членки ", сподели доктор Дариткова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР