Не е възможно да бъде спрян вносът на отпадъци от

...
Не е възможно да бъде спрян вносът на отпадъци от
Коментари Харесай

Димитров: Не можем да затворим границата за боклуци

Не е допустимо да бъде спрян вносът на боклуци от други страни в България, разгласи тази заран по Нова телевизия екоминистърът Емил Димитров.

"И ние също изнасяме. Можем ли да накараме влаковете единствено да излизат от страната, без да се връщат? ", запита Димитров.

"В резултат на всички акции се оказа, че влезлите количества боклук по никакъв начин не са малко. И стартират да се почистват от тях ", разяснява той за боклука. "Вносът ще е регламентиран ", акцентира Емил Димитров.

"Няма по какъв начин да забраним тотално вноса на боклуци, тъй като изнасяме 8 пъти повече. Не можем да затворим границата за отпадък в целия Европейски Съюз ", изясни той.

"Суровините се придвижват свободно на територията на Европейски Съюз. Не можем да затворим границата ", сподели екоминистърът.

Очаква се през днешния ден от пристанище Варна-Запад за Италия да заминат 28 контейнера с боклуци.

В момента на пристанището има 127 контейнера с италиански отпадък. Те са с режим на краткотрайно предпазване до 90 дни, които към този момент са изтекли.

28-те контейнера с боклуци са пристигнали във Варна сред 9 октомври и 25 ноември предходната година, изпратени от компанията "Дентиче пантелоне ".

След инспекция се оказа, че боклукът, разгласен като пластмасови боклуци и каучук, в действителност съдържа текстилни, дървени и стъклени боклуци.

Получател на всички 127 контейнера е записаната в София компания "Блацион ". Те били предопределени за изгаряне в Гълъбово.

По случая се води следствие от Районна прокуратура-Варна.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР