Не е тайна, че Steam е дом на хиляди боклуци,

...
Не е тайна, че Steam е дом на хиляди боклуци,
Коментари Харесай

Steam става дигитален битак: продаваме всичко, което не е незаконно

Не е загадка, че Steam е дом на хиляди отпадъци, маскирани като „игри“ и че районен съд геймингът е панаир от псевдозаглавия и аматьорски осъществявания. Сега Valve ще узакони това практическо положение с нова политика за надзор на наличие, в която действително няма никакъв надзор.

Valve ненадейно промени политиката си в средата на май и се опита да извади от магазина си избрани образни романи, като им даде една седмица да трансформират наличието си или да бъдат извадени. Реакцията от комплицирани разработчици и ядосани фенове принуди компанията да промени тази политика. Седмици по-късно тя публично разгласи нова: разрешаваме всичко, което не е нелегално и даваме на играчите принадлежности да не виждат игрите, които не им харесва.

Компанията ще предприеме напълно удобен метод за модериране на наличието на Steam и ще предложи по-добри принадлежности, които да разрешат на играчите да филтрират наличието.

„Приемането на този метод ни разрешава да се съсредоточим по-малко върху това по какъв начин да се опитваме да пазим какво би трябвало да има в Steam и повече върху построяването на тези принадлежности, с цел да дадем на хората надзор върху наличието, което виждат“, споделя Ерик Джонсън от Valve.

С тована процедура Valve се отхвърля и си измива ръцете от отговорност. Разработчиците ще бъдат призовани да рапортуват независимо какво евентуално спорно наличие има в техните игри. В подмяна те ще получат и защитни варианти:

„Разработчиците, които основават противоречиво наличие, не би трябвало да се тормозят с тормоз, единствено тъй като играта им съществува“, написа Джонсън.

Промяната в политиката всъщност отваря платформата за доста спорно наличие – което, стига да не е нелегално, ще откри място. Valve упорства, че то има право да бъде там, тъкмо както играчите имат право да не го виждат.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР