Не е тайна, че кафето е сред най-разпространените горещи напитки

...
Не е тайна, че кафето е сред най-разпространените горещи напитки
Коментари Харесай

Няколко причини да пием повече кафе

Не е загадка, че кафето е измежду най-разпространените горещи питиета в света. Тя по консумация даже минава чая, а той пък е ужасно известен в азиатските култури. Това би трябвало да ни споделя много – хората обичат напитката и няма да спрат да я пият.
Този факт обаче не се харесва на една забележителна част от хората, които се пробват да живеят здравословно. Постоянно чуваме какво ли не по адрес на кафето – че подвига кръвното, че в действителност ни вреди, въздейства отрицателно на нервната система и други такива неща. Дали това обаче е правилно? Всъщност както се оказва – не изключително. Затова през днешния ден ще създадем нещо по-различно и ще ви дадем повече аргументи да пиете кафе, тъй като то може да бъде ужасно потребно. Така че отворете кутията с кафе капсули , пуснете си едно еспресо и се насладете!
Кафето усъвършенства менталните качества
Повечето от нас безспорно пият кафе по табиет. Дори да си мислим, че го вършим за сила, това рядко е по този начин. Защо? Защото привикваме към стимулиращия му резултат и общо взето се получава по този начин, че по-скоро без кафе сме изтощени, а с кафе сме си просто окей. Това надалеч не значи, че ни подтиква кой знае какъв брой. И въпреки всичко, има някои свойства на кафето, които си остават, без значение дали сме привикнали към неговите стимулационни резултати.
Едно такова свойство е да въздейства на когнитивните или менталните качества. С други думи, в случай че би трябвало да вършим мисловна работа, е добре да разчитаме на кафето. То ни оказва помощ да се концентрираме за по-дълго време и в това време подтиква мозъка да се възползва от повече сила, която се намира в тялото.
Интересното е, че когнитивната стимулация, която получаваме от кафето, постоянно я одобряваме за даденост. Дори не осъзнаваме, че то ни оказва помощ да вършим умствена работа малко по-добре. Е, в този момент към този момент знаем!
Съдържа огромно количество антиоксиданти
Повечето хора не са осведомени с дейностите на антиоксидантите, само че в най-прост смисъл това са субстанции, които пречат на някои нездравословни детайли в организма. Тоест с цел да спрем нездравословното влияние, което е на всички места към нас, би трябвало да имаме несъмнено количество антиоксиданти всеки ден.
Учени са открили, че за доста хора това количество идва най-много от кафето. Тъй като не се храним задоволително разнородни, за множеството от нас кафето е сериозен източник на антиоксиданти. Разбира се, би трябвало да разчитаме на качествено кафе (като това в Espressimo ), само че то е по-достъпно в сравнение с си мислим. Така че самоуверено да пием обичаната си напитка!
Кафето е потребно за сърцето
Макар кафето фактически да покачва леко кръвното налягане, това става единствено за към десетина минути и с по-малко от 5%. От друга страна обаче науката е открила връзка сред хората, които пият сред 2 и 4 чаши кафе дневно и намаляването на сърдечните болести при тях. Това не значи, че кафето е непосредствено отговорно за по-малкия риск от такива болести, само че въпреки всичко е открита позитивна връзка сред двете.
Затова не се тормозете да консумирате обичаната си напитка. Тя носи със себе си редица потребни свойства, които не би трябвало да забравяме. А и в последна сметка – в случай че ни харесва и не ни вреди, проблеми нямаме!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР