Не е тайна, че България чрез опити за промяна на

...
Не е тайна, че България чрез опити за промяна на
Коментари Харесай

Груевски обвинява България, че асимилира РСМ

Не е загадка, че България посредством опити за смяна на историята и произхода на македонския език и нация, както в предишното, в този момент, по този начин и в бъдеще, ще се опита да сътвори от Македония втора българска страна на Балканите.

Това написа в понеделник във " Facebook " някогашният македонски министър председател и някогашен водач на ВМРО-ДПМНЕ Никола Груевски.

Не е проблем жителите в бъдеще да се назовават ​​македонци и езикът македонски, в случай че се одобри, че до 2 август 1944 година македонците са били българи, които са говорили български език, тяхната история е била българска и в случай че се одобри, че по-късно с политическа интервенция, гонене и мъчения в СФРЮ, нацията е преименувана от българи на македонци, а езикът и историята от български на македонски.
 ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум
ВМРО-ДПМНЕ започва самодейността си за референдум

Отново упрекнаха България в асимилация

Македонското малцинство в България обаче не може да бъде признато, тъй като би противоречало на тази цел. Българско малцинство в Македония не беше мечтано от България като конституционна категория в предишното, само че в този момент проектите са изменени, тъй като в София явно се преценя, че конституционното наличие ще помогне за по-лесна и бърза смяна към мечтаното, изключително в случай че има надзор върху учебниците по история в учебните заведения и университетите, книгите на македонските учени-историци, които ще бъдат написани в бъдеще, документалните и игрални филми и сериали, които ще бъдат снимани, както и ежедневното писане на македонските медии, следени посредством формата, наречена " тирада на омразата " за това, което няма да бъде той усеща, че е в услуга на плануванаъа идея.

Всичко това събрано и официално под надзор посредством процеса на присъединение на Македония към Европейски Съюз.
 Исканията на България към РСМ влизат в преговорната рамка за Европейски Съюз
Исканията на България към РСМ влизат в преговорната рамка за Европейски Съюз

Сред тях са историческите противоречиви въпроси, Гоце Делчев, унищожаване на езика на омразата от учебниците и регистриране на българите в Конституцията

Дали това ще се реализира или не, ще зависи значително от македонския народ, само че и от политическите елити в Македония и тяхното единение по националните въпроси, политиките, които ще водят, тяхната самостоятелност в провеждането на политиките, готовността за опасности и напън, уменията на дипломацията и интернационалните партньорства и съюзи, написа още Груевски.

Припомняме, че ВМРО-ДПМНЕ не е съгласна с България, както и френското предложение, а упорства за иницииране на референдум. Също по този начин, опозиционната партия упреква постоянно България в асимилация, фашизъм и отхвърля конституционно признание на българско малцинство и против така наречен френско предложение за преговорния развой на РСМ с Европейския съюз. В македонския парламент ВМРО-ДПМНЕ излезе от залата и не го гласоподава. То бе прокарано с гласовете на 68 народни представители, като в пленарната зала участваха 69 от общо 120 депутати.

" За " гласоподаваха а също и народните представители от опозиционните албански обединения.

В края на юни, доказано и с решение на държавното управление.
 Албания и Северна Македония започнаха договаряния за еврочленство
Албания и Северна Македония започнаха договаряния за еврочленство

Това обаче е единствено " краят на началото ", сподели Еди Рама
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР