Не е сигурно, че цената на газа ще падне през

...
Не е сигурно, че цената на газа ще падне през
Коментари Харесай

Икономист с притеснителна прогноза за цената на газа

Не е несъмнено, че цената на газа ще падне през февруари, каквато поръчка дадоха от „ Булгаргаз “. Това съобщи в bTV Новините икономистът Георги Вулджев.

Финансовият анализатор Кузман Илиев добави, че регулаторът не покачва цените с повече от нужното. 

„ Натрупванията на цената на газа за година обратно са извънредно високи. Цените изхвърчаха, регулаторът се пробва да резервира и консуматори, и бизнес. Истината е, че някой би трябвало да заплати сметката, тъй като стартира да избива на избрани места “, посочи Илиев. 

Според сметките за сила към този момент са непостижими, само че мораториумът върху цените на тока, парното и водата би трябвало да се отстрани. По думите му той съставлява по-голям потрес за стопанската система, в сравнение с самото нарастване.

„ Правителството не би трябвало да се меси в работата на регулатора, той си прави работата – няма различен избор с изключение на да не повиши цените. Кабинетът и Народното събрание могат да предложат някакви помощи за бизнеса и жителите “, уточни финансистът. 

Илиев разяснява, че държавното управление прави обществена политика през енергийната система, което е неверен ход. Той сподели още, че в Европа се използва повече сила, в сравнение с се създава. Затова страната ни би трябвало да внимава с износа на ток.   

Според тях решението на казуса с цените е страната да стартира да създава повече електрическа енергия.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР