Не е сигнализирано, че от тази година за онези хора,

...
Не е сигнализирано, че от тази година за онези хора,
Коментари Харесай

Леден Душ От Бтв Преди Минути: Намаляват Пенсиите На Почти Половината Българи С Умопомрачителен Процент!?

Не е сигнализирано, че от тази година за тези хора, които имат стаж от преди 2000 година няма да взе участие във образуването на пенсията им ", сподели Караджов.

По думите му, това не е първата промяна извършена на мрачно. Той напомни, че през 2000 година е имало смяна, съгласно която е трябвало да се получава пенсия по отношение на трите най-хубави години от трудовия стаж, а след това била отстранена.

" Липсата на указател от преди 2000 година е повода, която се акцентира от страна на служителите. Те споделят: " Ние не сме водили добре тетрадките си ", само че документи се попълняха, трудови книжки. Дори като банкрутираше дружество - те се предаваха към държавния списък. Въпрос на търсене е ", добави политикът.

Гроздан Караджов съобщи, че по негови калкулации от смяната ще рефлектира с най-малко 20% понижение на пенсията.

" Въпросът е къде отиват тези пари от осигуровките до 2000 година Национален осигурителен институт споделят - да, на едни ще се понижат, само че на другите ще им се усилят. Това е извънредно незаслужено. С такива промени се разрушава доверието вътре в страната, институциите. Заобикаля се правилото на справедливостта ", съобщи още той.

Караджов уточни, че промените в пенсионната система основават повече проблеми, в сравнение с позитивни реакции.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР