Не е сега времето за реформа в данъчната система, въпреки

...
Не е сега времето за реформа в данъчната система, въпреки
Коментари Харесай

Мика Зайкова: Не е сега времето за реформа в данъчната система!

Не е в този момент времето за промяна в данъчната система, макар че България би трябвало да намерения в тази посока, само че когато има устойчиво държавно управление. Това сподели за предаването " България, Европа и светът “ на Радио Фокус Мика Зайкова, стопански анализатор и финансов специалист във връзка апела на Международния валутен фонд България да отстрани плоския налог.

Зайкова посочи, че сега страната ни е в предизборна обстановака, а с цел да се случат основни и положителни промени е нужен нов и постоянен парламент: " Надявам се с доста нови хора и много по-грамотни, да имаме едно устойчиво държавно управление, което да седне и да стартира да прави същински промени ".

Според финансовия специалист плоският налог не е донесъл на България кой знае какви изгоди. Зайкова подчета, че най-голямата щета, която нанася плоският налог е, че той генерира неравенствата. По думите й страната ни първо би трябвало да реши по-важните въпроси, свързани с повишаването на приходите и привличането на задгранични вложения. Едва тогава може да се мисли за премахването на плоския налог, чийто дял към приходите е едвам 9%: " Разглеждам плоския налог като една дълго протичила се във времето мярка, обаче краткотрайна мярка. Наистина е извънредно време да се намерения за промяна в цялата данъчно-осигурителната система ", разяснява още тя.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР