Не е рядкост изпраните дрехи да излъчват странна и лоша

...
Не е рядкост изпраните дрехи да излъчват странна и лоша
Коментари Харесай

Ето как да се справите с миризмата на дрехите след прането

Не е необичайност изпраните облекла да излъчват странна и неприятна миризма. Най-често тя прилича плесен или застояло. За да решим този проблем е нужно да намерим повода за него.

Затова е време да разберем кои са най-честите причинители на неприятната миризма след пране:

1. Препъване на пералнята

Трябва да внимавате какъв брой облекла слагате в пералнята. Машината си има потенциал и в случай че я претоварите, може да се повреди барабана й. Често пъти след претоварване има облекла, които не са се изпрали добре. Затова помислете какво количество пране слагате в пералнята. Ако би трябвало го изперете на два пъти.

2. Престояло пране в пералнята

Често пъти ние пускаме пералнята късно вечер и си заспиваме сладко сладко. През нощта не се сещаме да отворим вратата на пералнята или да извадим прането. Тогава облеклата стартират да миришат на застояло, а в случай че вършим това нещо прекомерно постоянно, може да се образува мухъл по уплътнението от гума, което загражда барабана. А това води до непрекъсната неприятна миризма след всяко пране.

Като съвет - изваждайте прането от пералнята директно откакто завърши. Намерете метод да сте на линия след приключването на програмата на пералнята. Ако бързате, най-малко отворете предния похлупак, с цел да се проветряват облеклата. Ако пък сте си вкъщи, е добре незабавно да сложите облеклата на простора или на сушилника.

При състояние, че въпреки всичко сте не запомнили прането в пералнята и усещате застоялата миризма, прибавете някое ароматно етерично масло върху чиста микрофибърна забрадка и я пуснете дружно с прането за наново изпиране.

3. Мухъл вътре в пералнята

Когато прането мирише неприятно, има възможност това да се дължи на отсрочване на мръсотии в пералнята. Често пъти извършител на това е, че се употребява повече омекотител от нужното или че постоянно перете на ниска температура. Друга причина за това може да е, че държите дълго време прането в пералнята и не чистите уплътнението на малката врата й.

Купете си препарат за разчистване на пералня и я пуснете да върти празна на 90 градуса.

За да е свежо и чисто прането ви, избягвайте късите стратегии и ниските температура на пране, тъй като те не могат да отстранен изцяло неприятния аромат. Запомнете, че е добре да перете облеклата на дълга стратегия, а спалното долни дрехи и кърпите - на 60 градуса.

Когато измъкнете облеклата, оставяйте най-малко за 30 минути малката врата на пералнята полуотворена.

Избягвайте да трупате мръсно пране няколко дни преди стартирането на пералнята. Използвайте леген или панер за това. Поставете облеклата в пералнята малко преди да я пуснете да ги пере.

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР