Не е редно фирми от хранително-вкусовата промишленост да се съревновават

...
Не е редно фирми от хранително-вкусовата промишленост да се съревновават
Коментари Харесай

Млекопреработватели не искат да се съревновават с IT фирми за иновациите

Не е редно компании от хранително-вкусовата индустрия да се съревновават с IT компании в планове, свързани с нововъведенията. Трябва да се намерения по какъв начин за този бранш да има обособени критерии при кандидатстване за еврофинансиране. Този въпрос сложи Владислав Михайлов, ръководител на Националната асоциация на млекопреработвателите, по време на форума на "Стандарт " - Да!На българската храна. Гарантиране на продоволствената сигурност. Михайлов уточни още, че се приказва за ограничения, свързани с акумулатори, със слънчеви панели и така нататък, само че браншът не знае с кого да комуникира, с цел да получи повече изясненост по тези стратегии.

Националният новаторски фонд /НИФ/ работи по нови правила с явен фокус. През последните години обаче в действителност плановете са на IT компаниите. Обмисля се тази година да се приоритизират други области, разяснява Бойко Таков, началник на Агенцията за дребни и междинни предприятия. Той уточни, че се изготвя и нова тактика, която да даде по-голяма тежест на решения, свързани с кръговата стопанска система. Чакаме противоположна връзка с бизнеса, сподели Таков.

Той е на мнение, че заделените 5 млн. лв. са доста дребна сума за концепцията на НИФ, само че има увещание, че средствата ще бъдат увеличени. Таков предложения бизнеса в Агенцията за среща, като увери, че се ангажира да запознае с тематиката и заместник-министъра на нововъведенията и растежа Карина Ангелиева. Таков уточни още, че стратегия за подкрепяне на планове за слънчеви панели и акумулатори има в Плана за възобновяване и напредък. И увери, че процедурата ще бъде стартирана до края на годината. Шефът на Агенцията за дребни и междинни предприятия сподели още, че в разнообразни градове се организират срещи с бизнеса - имало е събитие във Варна, а на 16 април следва в Русе, с цел да бъдат започанти бизнесмените с новите благоприятни условия за финансиране. Той добави още, че Агенцията провежда изложби, с които също може да бъде от изгода на компаниите от хранително-вкусовата индустрия.



Всички вести от категория.
Вижте всички от Standartnews.com
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР