Не е реална опасността цели региони в страната да останат

...
Не е реална опасността цели региони в страната да останат
Коментари Харесай

Земеделският министър: Ще настояваме ДДС за хляба и храните да бъде намален от 20 на 9 процента


Не е действителна заплахата цели райони в страната да останат без самун. Това съобщи край Лясковец министърът на земеделието в отговор на предизвестието на хлебопроизводители за банкрути и нарастване на цената на хляба с над 25 %.

С актуализацията на бюджета аграрното министерство ще упорства данъкът върху добавената стойност за хляба и храните да бъде понижен от 20 на 9 %, посочи той.

Проблемите на хлебопроизводителите са главно поради увеличаващата се цена на природния газ, а страната ще откри механизми, с цел да ги компенсира, добави.

" Правителството сега работи интензивно в тази посока. Аз не считам, че има действителна опасност ние да останем без самун - още повече, че България е чист експортьор на пшеница. Ние имаме задоволително количество. Новата годишна продукция се чака да бъде доста добра. Няма справедливи предпоставки да се случи сходно нещо ", добави земеделският министър, съобщи Българска национална телевизия.

Той разгласи, че поддържа хлебопроизводителите в настояванията им за понижаване на Данък добавена стойност, като мярка против галопиращите цени на храните. Според по тематиката има съгласие в ръководещата коалиция.

" На актуализация на бюджета ще настояваме категорично нашата парламентарна група и, като част от обединението, да бъде понижен Данък добавена стойност на главните хранителни артикули, освен на хляба. Последно разговаряхме за 9 % ", сподели още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР