Не е реалистично, ако се движим в същата позиция, със

...
Не е реалистично, ако се движим в същата позиция, със
Коментари Харесай

Експерти: До юни най-късно ще стане ясно дали България покрива кр...

„ Не е реалистично, в случай че се движим в същата позиция, със същата бюджетна политика, политика на разноските, ние да стигнем до коефициента, който ще ни разреши да ни кажат, че изпълняваме критерия за инфлация ”, съобщи Илиев. Той добави, че приемането на еврото по никакъв метод не въздейства на цените, а доказателство за това е Хърватия.

Икономистът Георги Вулджев разяснява, че сега би трябвало да тече осведомителна акция за изгодите от приемането ни в еврозоната, само че това не се случва. „ Трябва да довършат това, което самият Асен Василев разгласи, че ще бъде направено през 2022 година Той разгласи, че неговото министерство ще изготви отчет, който да е част от осведомителната акция. Това към момента не се е случило ”, съобщи Вулджев.

 

Бившият заместник-министър на финансите Любомир Дацов съобщи, че в Народно събрание би трябвало да бъде типов Законът за Българска народна банка с условията на Европейската централна банка. „ Това е един закон, който е написан на базово равнище. Може да се каже, че не е политически богат, тъй като не планува принадлежности, които да разрешават Българска народна банка да води така наречен „ по-богата вътрешна политика ” след влизането в еврозоната. С този закон няма никакъв проблем, тъй като той е изцяло координиран с българските и интернационалните институции ”, съобщи

 

Вулджев сподели още, че до април няма да покрием критерия за инфлация, с цел да станем част от еврозоната от 1 януари 2025 година

 

Дацов добави като минус и различен проблем – вкарването на България в сивия лист за пране на пари. „ Това е забележителен политически проблем, в случай че някой го преглътне в Европа, ще бъде цяло знамение ”, съобщи Дацов.

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР