Не е работа на народните представители, като политици да определят

...
Не е работа на народните представители, като политици да определят
Коментари Харесай

Йордан Цонев: Отиващата си власт не помогна на бизнеса

Не е работа на народните представители, като политици да дефинират дизайн на една мярка, което в нито една страна не се дефинира от Народното събрание.

Изпълнителната власт е тази, която води диалозите с бизнес организациите, има специалисти, има министерства, знае и разполага с ресурса на енергетиката. Това съобщи зам.-председателят на Движение за права и свободи Йордан Цонев от трибуната на Народното събрание.

В актуализацията на бюджета няма нито една мярка, препоръчана в тази област, по тази причина стартират депутатите да вършат оферти, комисии да вършат това, което изрично не им е работа, разяснява зам.-председателят на Бюджетната комисия в Народно събрание.

Защо горещият картоф е в Народното събрание? Защото някой не си е приключил работата. От 16 май вървят срещи по тази тематика с бизнес организациите и най-после идва бюджет без нито една дума по тази тематика, възмути се той.

Това трябваше да пристигна във тип, в който е уречен с бизнеса, който е съгласуван с финансовите благоприятни условия на бюджета, с финансовите благоприятни условия на енергетика, на сдруженията, от кое място се вземат парите за какъв брой време и по какъв метод. Изпълнителната власт, изключително онази която си отива, доста обича да хвърля горещия картоф. Това не прави работа на никой, нито на бизнеса, нито на Изпълнителната власт, най-малкото на Народното събрание, заключи Цонев.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР