"Не е отслабнал натискът върху здравната система", заяви пред БНР

...
"Не е отслабнал натискът върху здравната система", заяви пред БНР
Коментари Харесай

Д-р Десислава Кателиева: Не е отслабнал натискът върху здравната система

" Не е измършавял натискът върху здравната система ", съобщи пред БНР доктор Десислава Кателиева от Националната асоциация на работещите в незабавната здравна помощ.По думите ѝ екипите на центровете за незабавна здравна помощ не престават да работят на цялостна мощ.

" Независимо, че се откриват нови Covid отделения, продължава да има проблем с намирането на кревати, изключително, които са с кислородни апарати ", уточни тя.

Според нея приетите от статистиката заболели от Covid-19 са единствено тези, които са минали PCR тест, само че: " Всеки може да си закупи от аптеката и самичък да си направи антигенен тест. Хората го вършат и се лекуват у дома по напътствие на персоналните лекари, само че не се карантинират, тъй като не са в статистиката. Тези хора идват на седмия, осмия ден във влошено положение, само че за тях статистиката нищо не знае ", изясни лекарката.

Д-р Кателиева изрази вяра Националния действен щаб и Министерството на здравеопазването ще проучват обстановката преди да вземат решение дали на 21-ви декември да отворят всички търговски центрове и заведения и хотели.

"Знаем, че по Коледа доста българи от чужбина си идват за празниците. Те също са са една група, които може и да са инфектирани. Ако всичко е отворено, ни чакат доста, доста тежки новогодишни и след новогодишни празници. ... Вълната на заболеваемост в този момент е доста по-висока от онази, която беше пролетта ", акцентира тя.

Десислава Кателиева предложи деликатно поетапно разхлабване на ограниченията с инспекция на резултата от тях .
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР