Не е нужно да унищожим нещо, за да сме мъдри.

...
Не е нужно да унищожим нещо, за да сме мъдри.
Коментари Харесай

Вежди Рашидов за ПСА: Не се прави така! Никой в света не е унищожавал така историята си

Не е нужно да унищожим нещо, с цел да сме мъдри. Така Вежди Рашидов  Вежди Рашидов Вежди Рашидов е български ваятел, министър на културата в кабинета на Бойко - ваятел, някогашен министър на културата и някогашен ръководител на Народното събрание, разяснява пред БНР продължаващия и днес демонтаж на Паметника на  Съветската войска. 
Всичко по тематиката: Демонтажът на Паметника на Съветската войска 47
" В какъв брой други страни се постъпва по този начин по отношение на монументи?! ", запита той. 

" Идва едно потомство и взема решение с гумичка да изтрие една история ", означи създателят в предаването " 12+3 ".

" Не се прави по този начин! В момента улицата ръководи процесите в страната. Това се назовава безредица. Разделиха обществото на две. Всичко би трябвало да се позволи по различен метод. Градската среда принадлежи на всички. Аз не бих постъпил по този начин. Никой в света не е унищожавал по този начин историята си. Тя е такава, каквато е ", съобщи той.

Рашидов счита, че частите от паметника няма къде другаде да бъдат съхранявани, с изключение на в Музея на социалистическото изкуство.

Скулпторът изясни, че рязането с флекс е единственият метод за ремонт, тъй като няма друга опция толкоз тонове да бъдат свалени.  " Няма подобен кран, който да смъкна цялата комбинация ". 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР