Не е нормално. Тепърва ще установяваме какви точно са пропуските

...
Не е нормално. Тепърва ще установяваме какви точно са пропуските
Коментари Харесай

Владислав Горанов: Ако си оставите колата отключена и някой ви я открадне, това не ви прави виновни

Не е обикновено. Тепърва ще откриваме какви тъкмо са пропуските и на кого са. Това, което сме подхванали незабавно след установяването на приключването на информация, е с целия разполагаем запас, който имаме, сме разпоредили на Информационно обслужване, да извърши одит на системите и разбор на здравината, с цел да може в бъдеще да се предотврати подобен пропуск. Това сподели министърът на финансите Владислав Горанов пред публицисти в Народното събрание, съобщи кореспондент на Novini. bg.

„ Никой не е предполагал, че едно от новите приложения на Национална агенция за приходите ще бъде толкоз уязвимо и уязвено. Знаем кое е съответното приложение, само че това не понижава вредата “, акцентира той.

„ Електронните форми и услуги не престават да съществуват. И на хартия да попълните данните си, те отново ще бъдат качено в електронен тип. Данните, които се съхраняват са разбор на икономическото положение на данъчно задължените лица и служат за контролните дейности, които прави Национална агенция за приходите. Т.е. Няма по какъв начин една приходна администрация да не разполага с тези данни и то в електронен тип “, акцентира финансовият министър.

Той разяснява още, че неведнъж са поставяли въпроса пред сътрудниците, дали имат потребност от нещо и са вложили в нова техника, само че като се обърне каруцата – пътища доста. „ Всеки би трябвало да носи отговорност. Не бива обаче да се толерира и героизира сходно държание. Ако си оставите колата отключена, не ви прави отговорни, в случай че някой ви я открадне “, счита Горанов.

„ Това, което ще забележим следващата година, април месец, когато изпратим нотификационните таблици към Евростат, в дефицитът няма да са включени тези 2,1 милиарда, които ще платим. Такава е мотодологията. Сега правим касов разход, само че в действителност, той ще се появи в годината на доставка на новото въоръжение “, разясни финансовият министър по отношение на покупката на изтребители Ф-16.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР