Не е нормално една партия да спечели всички областни градове.

...
Не е нормално една партия да спечели всички областни градове.
Коментари Харесай

Борисов отчете: Връщаме се към нормалността и вече не е скучно

Не е обикновено една партия да завоюва всички регионални градове. Доскучава... Такъв коментар направи министър председателят и водач на ГЕРБ Бойко Борисов незабавно след излизането на екзитпола.

По думите на Борисов сега сме се върнали към нормалността.

Според него партията му е първа и изрично печели изборите. Загубихме тъкмо в тези градове, където структурите са се трансформирали в дерибей. Дори и там, където ГЕРБ губят - Благоевград, Русе, партията е първа политическа мощ.

" Дори по-шарените общински препоръки демонстрират, че ще споделяме отговорността. "

Той поздрави всички спечелили в локалните избори, макар че резултатите са още предварителни. Когато има дефинитивни резултати, ръководещите ще имат ново изказване по тематиката.

Борисов увери, че в партията ще се вземат доста решения. Той очаквал такива резултати тук-там и по тази причина партията ще се събере и ще ги разиска.

Той благодари на хората още веднъж, че са им дали своят вот доверие макар свадите.

По-добре е партията да се очисти и да се обнови, тъй като синьо-червената мъгла отново щяла да желае да ръководи, счита водачът на ГЕРБ.

Борисов изрече раздразнението си от мненията на социолозите и полотолозите, като посъветва медиите да ги показват с " в никакъв случай непозналите резултат " и " Винаги изгубилия, който е подкрепил ". Премиерът съобщи, че се е наслушал на нелепости. Няколко пъти и министър председателят прекъсва публицисти, които желаеха да го питат за резултатите от градове като Русе и Благоевград.

Борисов запита дали може да подмени триумфите на другите претенденти като да вземем за пример в Плевен на Георг Спартански. Където има положителни мажоритарни претенденти - победиха, регистрира министър председателят и добави, че е съперник на по този начин наречените " самостоятелни претенденти ". Той не пропусна да иронизира поддръжката на Българска социалистическа партия за някои самостоятелни претенденти, в това число и за Мая Манолова в София: Иначе от идващите избори да има единствено самостоятелни претенденти и партиите да се примъкваме към тях и да споделяме - той е нас, тъй като печели.

А другояче ГЕРБ са изгубили изборите в Благоевград поради видео с хоро с пачки на челото, по думите на Борисов. В тези области, където претендентите на ГЕРБ са се издънили по някакъв метод, хората са ги санкционирали, призна Борисов и напомни и другите кавги, които са оставили отпечатък върху ГЕРБ, като къщата за посетители на Манолев, Апартаментгейт.

Според премиера за всички собствен дейности ръководещите са получили плесници и уроци.

" Във Варна и в София Българска социалистическа партия я няма. В столицата ги бием два пъти, а в този момент отиват и се примъкват с някогашните снахи и внуци на комунистите и се назовават десница. Нямат нищо общо с тях ", отсече министър председателят за социалистите. Кметствата се ръководят от общинските препоръки - там приемането на значимите решения става с болшинство. Така работи страната. Всичко друго води до безредица, акцентира министър-председателят.

Бойко Борисов още един път поздрави спечелилите на локалните избори и предизвести, че още от на следващия ден има доста работа за извършване и кметовете би трябвало незабавно да я стартират. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР