Не е невъзможно досегашният лидер на Каталуния Карлес Пучдемон да

...
Не е невъзможно досегашният лидер на Каталуния Карлес Пучдемон да
Коментари Харесай

Каталунският лидер Пучдемон може да участва в предсрочните избори

Не е невероятно досегашният водач на Каталуния Карлес Пучдемон да се кандидатира за присъединяване в предварителните избори, които централните управляващи насрочиха за 21 декември.

Според изказване на представителя на испанското държавно управление Иниго Мендес де Виго, Мадрид ще приветства присъединяване на отстранения каталунски министър председател.

Мадрид вижда в това опция за " демократична опозиция ", към която каталунският водач прикани като опция против директното ръководство на Испания.

Пучдемон подписа изказването си като каталунски президент, което демонстрира, че не приема отстраняването си. Той обаче прикани каталунците да не употребяват принуждение или обиди, и да почитат митингите на каталунците, които не са съгласни с решението за оповестяване на самостоятелност, взето от парламентарното болшинство.

В същото време, свикването на избори на 21 декември е опасен ход от страна на испанския министър председател Мариано Рахой, тъй като може да докара до увеличение на броя на сепаратистите в новия районен парламент, разяснява 24 часа.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР