Не е невъзможно Бойко Борисов да състави кабинет, защото в

...
Не е невъзможно Бойко Борисов да състави кабинет, защото в
Коментари Харесай

Не е изключено Борисов да състави кабинет, другият вариант е Трифонов да си опита късмета

Не е невероятно Бойко Борисов да сформира кабинет, тъй като в предишното постоянно е успявал да откри решения за съставяне на държавно управление. Друг вид е Слави Трифонов „ да си опита късмета” за образуване на коалиция. Така „ Евронюз” (Euronews) разяснява идните договаряния в България след извършените избори.

ГЕРБ е първа политическа мощ, а огромната изненада на парламентарните избори в неделя е огромният резултат, реализиран от Трифонов. Ако партията на Борисов ГЕРБ не съумее да сформира кабинет, мандатът ще отиде във втората по мощ партия – „ Има подобен народ”. Според „ Евронюз” обаче има шансове Борисов още веднъж да е министър председател.

„ Не е невероятно. Борисов постоянно е успявал да откри решения за основаване на обединения в миналото”, сподели в изявление за малкия екран Петър Банков, докторант в Университета в Глазгоу. По думите му Трифонов е заявил, че е подготвен да работи с „ Изправи се! Мутри вън!”, само че това няма да е задоволително за коалиция и ще им е потребност поддръжката и на други партии.

Според Банков симпатизантите на „ Демократична България” не желаят коалиция със Слави Трифонов и сходен сюжет за тях ще е „ хапче, мъчно за преглъщане”. „ Евронюз” регистрира също, че изборната интензивност на извършените парламентарни избори в България е била по-висока от предстоящото. Телевизията напомня, че поддръжката за Борисов ерозира и хиляди протестиращи излязоха на улицата, с цел да се чуе гласът им против олигархията, корупцията и бедността в страната.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР