Не е лесно човек да се храни здравословно. Не само

...
Не е лесно човек да се храни здравословно. Не само
Коментари Харесай

Десет евтини и полезни храни

Не е елементарно човек да се храни здравословно. Не единствено тъй като от време на време предлаганата храна не е толкоз вкусна, само че тъй като в множеството случаи излиза много скъпо.

Има метод обаче за справяне с бюджета макар малко по-високите цени на потребните и екологично чисти артикули. И не трябва да се не помни за здравословните изгоди, които носят те за целия организъм.

Банани

Полезна храна са бананите. Те съдържат доста значими витамини, минерали и белтъчини. В състава на тропическия плод се откриват натрий, калий, селен, магнезий, фолиева киселина. Хубавото е, че единствено един банан потушава глада, а пълнотата в корема се резервира за по-дълъг интервал от време.

 Пазар

Яйца

Доверете се на яйцата. Сутрешната закуска с този богат на протеини артикул доставя скъпи субстанции и се обезпечава една здравословна и евтина закуска. Разбира се феновете на яйцата могат да обядват или вечерят с тях. Те са отличен източник и на натрий, калий, витамин D, калций.

Фъстъци

Похапването на фъстъци също се отразява доста благотворно върху организма. Една шепа от тях доставят нужните желязо, калций, магнезий, протеини и витамин В6. Разбира се, фъстъците, които хапвате, би трябвало да са в сурово положение.

 Продукти

Тиква

Тиквата е на ниска цена зарзават, който е и страховит източник на витамин А, само че и витамин С, В6, калций, магнезий и желязо. От нея можете да приготвите супи, салати, палачинки, десерти.

Царевица

Разчитайте и на царевицата. Източник е на натрий, калий, магнезий, желязо и витамин В6. Тя също взе участие в разнообразни вкусни и потребни предписания.

Гуава

В доста страни по света гуавата е налична и доста потребна храна. Богата на фибри, витамини и минерали, тя е страховит избор за закуска. У нас се открива мъчно, само че може да я замените с ябълки.

Спанак, бобови култури, зърнени храни, сладки картофи

Към качествените и не-скъпи-храни спада и спанакът, сладкият картоф. Похапвайте повече зърнени храни – овесени ядки, ориз. Също бобовите растения са доста вкусни, евтини и потребни.

За феновете на месото пилешкото е добър вид, рибата също не трябва да се подценява. Една скумрия седмично да вземем за пример е налична и питателна храна.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР