Не е изненада, че поредно десетилетие от миналия век вдъхновява

...
Не е изненада, че поредно десетилетие от миналия век вдъхновява
Коментари Харесай

Костюмът с пола – една тенденция от 50-те се завръща тази есен

Не е изненада, че следващо десетилетие от предишния век въодушевява дизайнерите, с цел да ни напомнят какъв брой изискан може да наподобява късото (но не задължително) сако в композиция с мини пола. Една наклонност от 50-те, която ненапълно още веднъж свързваме със стила на французойките. Сега този вид костюм е напът да откри своето място в есенния ни дрешник или в случай че към този момент имате подобен, не се колебайте до го разхождате малко по-често на открито тази есен. Но пък за тези, които нямат, в днешната ни изложба сме ви подготвили няколко шопинг находки. 

Смята се, че костюмът с пола за първи път е показан през 1900 година от британската фешън къща John Redfern. Три десетилетия по-късно стартира да се постанова от ден на ден в всекидневието на дамите с помощта на фешън къща Lanvin. Но най-вече се свързва с 40-те и 50-те години на предишния век, когато се появява в сбирките на Chanel и Dior. Именно по тази причина се постанова и като един от знаците на френската грациозност. Освен това в Chanel съвсем няма сбирка, в която да не забележим негова друга разновидност, най-много от туид, още един непокътнат знак за стилната къща.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от CHANEL (@chanelofficial)

Още по време на представянето на своите сбирки есен/зима 2023-2024 през февруари, марките демонстрираха разнообразни свои тълкования. И в случай че Chanel остана вярна на присъщия си костюм от туид, то Saint Laurent by Anthony Vaccarello заложи на по-момчешка версия, характеризираща се с обемни плещи при сакото. И в двата разновидността дължината на полата варира от къса до малко над коляното.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от Viky Rader (@vikyandthekid)

Но с изключение на на стилните сцени, костюмът с пола виждаме в стайлинга и на редица звездни девойки. Роузи Хънтингтън-Уайтли беше видяна в Париж, облечена в ярък костюм, а преди този момент Ева Лонгория избра сходен тоалет за публично събитие. На последното ревю на Chanel, с което бе показано сбирка висша мода в Париж, измежду гостите с подобен костюм с пола се откроиха посланичките на марката Шарлот Казираги и Клеменс Поези. Но пък и Амал Клуни също бе видяна из улиците на Ню Йорк с безукорен костюм, в който сакото беше с пай ръкав, а полата – плисирана. Пълен синхрон с колежанската мода, която се завръща всяка есен.
    Вижте тази обява в Instagram.           
Публикация, споделена от @__amal_clooney_style__

 
Любовно пояснение към парижанката или висша мода от Chanel

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР