Не е изключено да бъдат върнати по-строгите мерки при посещение

...
Не е изключено да бъдат върнати по-строгите мерки при посещение
Коментари Харесай

Щабът обмисля затягане на мерките в ресторанти и дискотеки


Не е изключено да бъдат върнати по-строгите ограничения при посещаване на заведения и нощни питейни заведения, в случай че продължи растежът на новозаразените с ковид у нас. Това излиза наяве от изявление на основния държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев пред „ Дневник “. Той разяснява днешния черен връх от 436 нови случая, което е максимален растеж от началото на епидемията.

Кунчев обаче посочи, че няма обединен аршин, по който да се дефинират по-строгите ограничения. Причината е, че " по едно и също време се наблюдават 23 индикатора ", част от които са и положението на инфектираните, дали случаите са съсредоточени на обособени огнища или са разпръснати.

Засега множеството области в страната са с ниски равнища на болестта. Но там, където има нарастване на позитивните случаи на 100 000 души, ще трябват спомагателни ограничения. Едното, по думите на Кунчев, е ограничение на заведенията. Другото е контролът на осъществяването на досегашните ограничения. Според него усложнената обстановка сега е поради неспазване на ограниченията. Много добре знаят всички какво би трябвало да вършат, в случай че не го съблюдават, това е персонално решение и демонстрира, че не са съгласни с ограниченията, твърди доцент Кунчев.

Главният държавен здравен контрольор не скри, че политическите решения пречат на контрола над епидемията. Ако зависеше от нас, единствено по медицински показания, някои работи може би биха били разнообразни, само че това не е причина да кажа, че не би трябвало да е по този начин. Естествено, че хората, които се занимават с политика са длъжни да регистрират всичко останало - и обществена система, и бюджет, и разноски, и стопанска система, споделя доцент Кунчев пред „ Дневник ".
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР