Не е изключена децата и от горните, и от малките

...
Не е изключена децата и от горните, и от малките
Коментари Харесай

Министър Вълчев не изключи отново превключване към онлайн обучение


Не е изключена децата и от горните, и от дребните класове, още веднъж да превключат на онлайн образование, в случай че епидемиологичната конюнктура се утежни. Целта на МОН обаче е най-много присъствено образование, съобщи просветният министър Красимир Вълчев пред БНР. По думите му при децата сред 1 и 4 клас досега има по-малко пропуски, в сравнение с в предишни години, тъй като в този момент не е имало дни, употребявани за екскурзии и грипни ваканции.

По думите му ще бъде триумф, в случай че ако учениците до4 клас се задържат до 80-90% в класните стаи до края на образователната година.

Според Вълчев след предстоящата трета вълна още веднъж ще има усмиряване, а напролет към този момент ще се усети резултатът от имунизациите. Министърът разяснява, че процентът на имунизации измежду учителите ще се усили и дефинира предпазливостта като причина за недоверието във имунизациите измежду тази колегия.

Не сме правили представително изследване, само че от диалозите, които сме водили, има една първична нерешителност, тъй като царува мнение, че не са задоволително тествани имунизациите, което, несъмнено, не е по този начин, акцентира министърът. Към момента към 24% от учителите са декларирали предпочитание за имунизация, а към 6% са преболедували вируса.

С министъра на опазването на здравето сме говорили, че спомагателен разход за тестване, който можем да си позволим, тъй като той не е дребен, би трябвало да бъде ориентиран към системата на образованието. Надявам се, че ще можем няколко пъти да тестваме учениците, моля към родителите да употребяват тази опция, прикани Вълчев. Вече тече питане от страна на учебните заведения към родителите дали са съгласни децата им да бъдат тествани с бързи антиген проби.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР