Не е истина, че няма да се кандидатирам за втори

...
Не е истина, че няма да се кандидатирам за втори
Коментари Харесай

Йотова: Кабинетът не е предизборен щаб, а нормално правителство

" Не е истина, че няма да се кандидатирам за втори мандат за президентските избори. Разговаряли сме доста с президента на тематиката, клюки постоянно ще има, стартира акция и е обикновено да има такива изказвания ".

Това сподели в предаването " Денят онлайн с Наделина Анева " по NOVA NEWS вицепрезидентът Илияна Йотова.

Според нея евентуално само управлението на ГЕРБ счита, че служебният кабинет работи като избирателен щаб на президента.

" Няма по какъв начин този кабинет да бъде щаб на който и да е било. Такова нещо може да се твърди от хора, коиото не са чели Конституцията. Това е обикновено държавно управление, което не подлажи на надзор от парламент, тъй като няма подобен. Ако някой ви каже, че единствената задача на длъжностен кабинет е да провежда изборите, не му вярвайте ", добави още Илияна Йотова.

За вътрешния министър Бойко Рашков Йотова съобщи, че той е човек, който вдъхва доверие, само че на негово място тя би отнесла случая с хипотетични негови думи към прокуратурата.

Според Илияна Йотова идните избори ще бъдат едни от най-честните от доста време насам, тя се надява да е по този начин и да се образува постоянен кабинет, който да дефинира целите на България за идващите години, тъй като стоим прекомерно нежелано сега.

Вицепрезидентът се опасява от изказванията, че няма ляво и дясно, тъй като тогава има заплаха да се пазят ползи, които не са ясни.

" Не могат всички с цел да седната на една маса и да се договарят ", сподели тя и добави, че и концепцията на Движение за права и свободи за експертно държавно управление не е такава, те имат цели, най-вече в региона на стопанската система.

За Йотова скачането от избори на избори няма да усъвършенства ситуацията на българите, а необятната лява коалиция е знак за събирането на нещо, което не е трябвало изобщо да бъде разделяно. Относно отсъствието на Татяна Дончева от лявото обединяване, тя счита, че не е драма, само че в нейното придвижване са хора, които са ориентирани повече в ляво-център, само че значимото е, че е имало диалози с тях.

За политиката на Българска социалистическа партия към " ИТН ", Илияна Йотова бе безапелационна, че на левицата не трябава да се гледа като на партия, която се моли на някого да създадат коалиция.

Тя показа, че не трябва да се обобщава и дефинира като цяло една партия за статукво, тъй като в такива организации има доста и разнообразни хора, които са прекомерно надалеч от статуквото.

" Невъзможно е позицията на България по отношение на районен съд Македония да се промени без парламент, а няма и какво да се трансформира от страна на България ", безапелационна бе Йотова.

За нея не би трябвало присъединителните прпоцеси към Европейски Съюз да се вършат по двойки.

" Въпросът е открит, само че се връща европейският звук в диалозите. Темата за Македония е значима и няма въпрос, по който да сме по този начин обединени ", добави вицепрезидентът.

По случая с американските командоси, които нахлуха в частен завод, вицепрезидентът съобщи, че цялата обстановка е смущаваща.

А концепцията да имаме Национален културен институт отвън страната по образеца на " Гьоте институт " и други, Илияна Йотова разяснява като съобщи, че това е нужно, защото би трябвало да отговорим на апела на доста културни дейци отвън страната, само че и изключително на историята си, която ни задължава.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР