Не е имало покана към Румен Радев да е част

...
Не е имало покана към Румен Радев да е част
Коментари Харесай

Димитър Стоянов: Президентът Радев не е получавал оферта да е част от сглобката

Не е имало покана към Румен Радев да е част от " сглобката ". Това съобщи Димитър Стоянов, секретар по сигурността и защитата на президента.

По отношение на изказване на Илияна Йотова, че президентът е имал оферта да стане част от сглобката, той разяснява:

" Ако би трябвало да тълкувам думите на госпожа Йотова, бих споделил следното - да, предложение към Румен Радев имаше и то пристигна по време на самия запис. Офертата, която насочиха към президента, е да бъде британска кралица - да му бъдат орязани крилата и да му бъдат отнети всички привилегии, в това число и за назначение на хора в службите ".

Припомняме, че през 2022 година от съвещание на " Демократична България " изтече абсурден запис с присъединяване на " Продължаваме промяната ", който беше оповестен в публичното пространство.

" Записът е сладкодумен - чудесна оферта, отправена към президентската институция ", съобщи Стоянов. По думите му, в случай че се прегледа записа, това е програмата за ръководство на настоящето държавно управление, на сегашната сглобка.

" Ще видите в него, че Бойко Борисов е изпран, че Конституцията към този момент е изменена ", съобщи още секретарят. Покана към президента Румен Радев няма - това, което споделих, е в закачлив звук. Той изрично изрази своя избор на съмнение по време на връчване на мандата вследствие на този запис ", съобщи още Димитър Стоянов.

Във връзка с днешното ликвидиране на Митко Божанов - Нотариуса, Стоянов съобщи, че няма пояснение за него.

" Определено не е прелестно, само че демонстрира каква е обстановка в България - времената са размирни и очевидно човешкият живот не е скъп ".

Що се отнася до основаването на партия " Трети март ", секретарят съобщи, че не е наясно дали ще има такава, на сподели също, че подобен план от център към дясно е подобаващ.

" Ако има подобен план, в неговите рамки ще се реши дали да работи с Делян Пеевски, а няма Делян Пеевски да взема решение ще работи ли с подобен план ", добави Стоянов.

Аз няма да съм лице на такава опция, съобщи той.

Секретарят на президента Радев разяснява още, че не е виждал проруски партии в България. По думите му тези партии, които са срещу глобите може би имат поради, че желаят повече отваряне от страна на Европа. Всъщност глобите против Русия въздействат повече върху стопанската система на Европа.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР