Не е достатъчно да изгоним мутрите, важно е хората да

...
Не е достатъчно да изгоним мутрите, важно е хората да
Коментари Харесай

Формацията на Манолова е готова да подкрепи Има такъв народ

Не е задоволително да изгоним мутрите, значимо е хората да усетят смяната, а това ще стане с работещо държавно управление, заяви Мая Манолова от „ Изправи се! Мутри вън! “ „ Хората демонстрираха, че ще се става и ще се надигнем. Със сигурност с гласовете от чужбина ще има разбъркване на участниците във вота, само че едно към този момент е ясно – че ГЕРБ не е хегемон и след 13 години към този момент е време и е допустимо друго ръководство “, добави тя.  

" ГЕРБ няма да ръководи повече, а простата аритметика демонстрира, че ние, новите опозиционни политически обединения, които ще донесем смяната, сме повече. ГЕРБ си отидоха дефинитивно ", подобен извод направи пред bTV и Николай Хаджигенов от „ Изправи се! Мутри вън! “.

" Аритметиката в политиката не е всичко, до момента ГЕРБ имаше твърда поддръжка и устойчиво болшинство да прокарва всевъзможни решения. До какво положително докара това за българския народ – може би преизчислиха пенсиите и приходите, реформираха опазването на здравето. ", разяснява Манолова. Според нея в този момент е ред на политиците да преодолеят егото си и да сформират държавно управление. По думите на Хаджигенов то може да бъде направено от опозиционните сили – „ ИТН “ и „ Демократична България “, както и тяхната групировка. " Време е да има политически обединения, които не се договарят в кабинетите, сред които диалозите се случват обществено. Точно това ще настояваме да показват партиите на смяната – всички диалози и договаряния да са обществени. Такива диалози не са водени досега ", подчерта Манолова. И добави, че никой не е правил сделки и проекти за бъдещо ръководство. Тя заключи, че българските жители желаят непоклатимост, нормалност и държавно управление, което да се заеме с решаването на най- нужните проблеми.

" Резултатите за нас са постоянни, може би малко по-добри от предишния път ". Това съобщи пред NOVA Арман Бабикян от „ Изправи се! Мутри вън! ” след първите оповестени резултати от екзитполове " Това е най-значимата загуба на ГЕРБ за миналите 12 години. Подкрепата за тях ще продължи да пада. Следващият ход е на политиците, те би трябвало да покажат мъдрост, смелост и да пуснат мостове между тях, с цел да има ръководство. България има потребност от постоянно ръководство, а не от краткотрайно, тъй като сме в прекомерно дълбока рецесия. Иначе можем дълго да си играем на избори ”, добави Бабикян.  

Запитан дали чака да бъде основано държавно управление в този парламент, добави отговори: " Редно е този въпрос да бъде заложен първо на Слави Трифонов. Ние сме дали задоволително значи, че сме подготвени да окажем поддръжка. Първо би трябвало да забележим предпочитаните политики и да работим дружно. Миналия път работихме отлично, уповавам се и този път да е по този начин ”, сподели Бабикян.  
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР