Не е добре да има мораториум върху плащанията заради кризата,

...
Не е добре да има мораториум върху плащанията заради кризата,
Коментари Харесай

Ще доведе ли коронавирусът до мораториум върху плащането на ток, парно, вода и други сметки?

Не е добре да има мораториум върху заплащанията поради рецесията, подбудена от COVID-19, тъй като хората след това ще би трябвало да платят няколко сметки за ток и парно едновременно, само че следим какво се случва и при нужда ще вземем ограничения. Това сподели в „ Здравей, България “ по Нова телевизия енергийният министър Теменужка Петкова.

„ Трябва да живеем с мисълта, че пандемията ще свърши и ние ще би трябвало да се върнем към естествения си метод на живот. Икономиката ни би трябвало да бъде съхранена “, добави тя. 

Трябва да поставим старания и като жители да дадем своя принос в тази тежка обстановка, да съблюдаваме ограниченията, които здравните управляващи одобряват, прикани министърът.

„ Проектът за интерконектора Гърция-България и планът за терминала за полутечен газ до Александруполис са значими и имат стратегическо значение за развиването освен на енергийния бранш на страната, само че и за стопанската система ни. Тези планове ще разрешат на страната да резервира стратегическото си място на газовата карта на Европа “, добави тя. 

„ Това значи, че България в никакъв случай няма да остава без газ. Така българските жители и бизнесът ще могат да се възползват от преимуществата, които дава диверсификацията – да има по-добри цени и по-добри условия ”, разяснява Петкова.

„ Булгаргаз “ през 2013 година е сключил контракт за доставка на 1 милиарда куб.метра газ, която би трябвало да стартира от 1 януари 2021 година Важно е това, че от Нова година на българския пазар ще има различен източник за доставка на природен газ “, сподели още тя. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР