Не е добра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта

...
Не е добра перспектива пред Европа, не само заради делта-варианта
Коментари Харесай

Доц. Кунчев: От август очакваме значително повишение на случаите на КОВИД


Не е добра вероятност пред Европа, освен поради делта-варианта на КОВИД, само че и поради четвъртата вълна, която стартира да визира от ден на ден страни, предизвести пред Българска национална телевизия основният държавен здравен контрольор доцент Ангел Кунчев.

По думите му до края на юли обстановката ще остане спокойна, само че по-късно ще се промени, тъй като се трансформира трендът - случаите стартират да нарастват. От август може да чакаме доста покачване на заболяваемостта. Кунчев подсети, че ваксинираните са защитени от тежко протичане и смъртен излаз, а в множеството случаи и от превозване на болестта. Даде образец обаче, че се снижава възрастта на засегнатите групи. В Кипър най-засегнати в този момент са децата от 8 до 11 години, сподели той.

100 млн. лв. са планувани за страните членки за PCR и бързи проби за улеснение на придвижването. България кандидатства по този план. Към момента, този механизъм на систематизиране е напълно в ръцете на Европейска комисия, само че ще осигурим проби незабавно след разпределяне на средствата, обясни доцент Кунчев. Според него здравните служащи и работещите в обществени заведения би трябвало да попаднат в групите за наложителна имунизация.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР