Не двама, а трима кандидати спорят за кметското място в

...
Не двама, а трима кандидати спорят за кметското място в
Коментари Харесай

Пловдивско село с трима кандидати на балотаж

Не двама, а трима претенденти спорят за кметското място в пловдивското село Сухозем. До трилотаж там се стигна, откакто на първи тур двама от кандидатите получиха еднакъв брой гласове, оповестява Българска национална телевизия.

Не това обаче вълнува дребното останали поданици в селото, а дали ще имат канализация, комфортен превоз до околните обитаеми места и най-малко една асфалтирана улица.

Селото е на към 50 км от Пловдив. Наречено е Сухозем, тъй като дъжд вали рядко. Както в доста други села, и тук неналичието на занаят е довела до обезлюдяване. Читалище няма, а единственото място, на което се събират локалните, е магазина.

Хората с носталгия си спомнят за времето, когато учебно заведение е било цялостно с деца. Сградата към момента стои, а в двора вместо да тичат възпитаници, пасат крави.

Липсата на превоз е измежду главните проблеми в селото.

„ Сега имаме превоз единствено понеделник, сряда и петък. От Паисиево потегля като в сряда има и на обед, а през другите два дни е единствено заран и вечер превоза. И човек би трябвало хубаво да си направи сметката, в случай че желае да отиде някъде, в случай че няма лека кола “, споделя Надка Василева.

В Сухозем имат здравна работа, само че с цел да се прегледат при персонален доктор, би трябвало да отидат до прилежащото село Бегово.

„ Съответно нашите хора от Сухозем също отново би трябвало да се замислят по кой метод да се придвижват и кой ден. Имаме си и фелдшер, който е понеделник и петък единствено от 8 до 10. Да е жив и здрав, че е тука най-малко двата дни. През другото време го безпокоим и у дома “, споделя Надка Василева.

Проблем имат и с улиците, които не са асфалтирани. Изградили им и детска площадка, единствено че деца в селото няма. И въпреки всичко хората тук се надяват, че има късмет селото да не остане глухо, стига да се вложи сила и разум.

 


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР