Не че съм привърженик на купуването на питка за Бъдни

...
Не че съм привърженик на купуването на питка за Бъдни
Коментари Харесай

Осем места в София, откъдето да купим страхотен козунак

Не че съм последовател на пазаруването на питка за Бъдни вечер или на козунак по Великден, само че всяко градско момиче изпада в обстановка, когато магазинът е най-хубавият му другар. И както по принцип положителните пекарни са обичаните ни места в последно време, поради вкусния и здравословен самун, който вършат, по този начин те ще ни оказват помощ и в този момент. И в случай че тази година не можем да си създадем сами козунак, ето осемте най-хубави места в София, откъдето можем да си купим:

Ma Baker - от обичаната ни пекарна ни дават обещание козунак, забъркан с пресни яйца, мляко, масло и стафиди, с внимателен мирис на ванилия, свежа лимонова и портокалова кора. Сплетен на ръка, посипан с кафява захар и филиран бадем. Всъщност в Ма Baker зсеки ден е Великден, тъй като там пекат козунак всеки ден.

Холандската пекарна на Ангел Кънчев  - тук козунакът се назовава „ холандски сладкиш ”, само че си е отново козунак и ухае повече от прелестно...

Старата пекарна на Иван Асен – в нея козунакът в никакъв случай не е за изпускане и може би в най-голяма стeпeн дава отговор на българския усет. Последният път, когато си го купих, беше събота заран, а той беше парещ и се потеше в пликчето, в което ми го дадоха... Прекрасно!

Пекарна „ Caramel ” на ул.Черномен – тук най-любимото ми нещо, несъмнено, са кроасаните с бадемов крем, само че козунакът не отстъпва ни минимум... За този Великден той ще бъде от пълнозърнесто брашно.

Orsetti  Pasticceria – тук рецептата е за италианската Colomba /букв. „ гълъбица ”/, както се назовава обредния самун на Апенините. Божествено!

" ХлеБар " на Оборище и Васил Априлов и на " Шишман " - тук специалитетът е закваската, която се употребява за замесването на самун и този принцип към този момент е трансфериран и върху козунака. Отсега там се продава козунак със стафиди и смокини, може и на парче.

Dini ни дават обещание био козунаци от типово брашно с био мармалад от сини сливи!

Vanilla Kitchen оферират козунаци с пълнозърнесто брашно, ленено брашно, тахан, лимоново масло, ванилия и махлеб. Подсладен е с нерафинирана захар. 100% натурални артикули. Веган /без кокосовия пълнеж/. За страдание сега не одобряват повече поръчки...

Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР