Не чакай резултата, за да повярваш в него. Първо повярвай

...
Не чакай резултата, за да повярваш в него. Първо повярвай
Коментари Харесай

Норбеков: Промени излъчването си и ще промениш живота си

Не чакай резултата, с цел да повярваш в него. Първо повярвай и виж по какъв начин той ще дойде…

Ти първо ми дай, след това ще ти кажа „ благодаря ”… Наистина е нелогично да благодарите, преди да сте получили нещо. „ Благодаря “ ще кажете, когато видите резултата. Десетки години болният се мъчи да оздра­вее, подхождайки към проблемите на здравето по пътя на логиката. Той споделя: „ Първо ми дай здра­вето, след това ще допускам в резултата и ще се по­радвам. “  От позиция на естествения човек той пос­тъпва вярно, т.е. радва се чак откакто види резултата. Логично е. Ефектът е налице, идва вярата, след това се по­добрява настроението и естествено „ мускулният корсет “ (осанката и мимиката) са на победител. Лицето е предостатъчно, грее в усмивка. Но до тогава вади интелигентен сурат: „ Съмнявам се! “ Иска си естествен дрискалник без хемороиди. Ето схемата на държание при типичния злощастник. Съмнявам се, нямам доверие, уповавам се и т.н. Първо ми обезпечи резултат, след това ще допускам. Тогава ще си оправя настроението… Наистина по какъв начин бих могъл да допускам в оздра­вяването си, в случай че десетки години не съм бил здрав? Не имам вяра! Щом нямам доверие, организмът ми не е мобилизи­ран, щом не е мобилизиран, значи няма да оздравея и ще имам още по-убедителен мотив да нямам доверие.

Край! Кръгът се затвори. Капанът щракна.

Ето това е логиката на гибелта, логиката на са­моубиеца, логиката на нещастника и неудачника. Той е прав, безкра-а-айно е прав откъм своя мочур. Но в този мочур няма нищо друго с изключение на застоя­ла воня!

Къде е пътят, изходът, тунелът към задачата?

В задника, скъпи, в задника!   Трябва да станеш куку  от позиция на естествените,  т.е. болните!

Готов ли сте да обърнете всичко нагоре с краката? Тогава да изпълним напълно нелогичен подход към разумното заклещване в заболяването. Отначало – „ мускулен корсет “ , т.е. изпра­вяме тил, изпъваме плещи и разтегляме устата до ушите. С други думи, умишлено възприемаме осан­ката и мимиката на ПОБЕДИТЕЛ. После изкуствено провокираме вътрешно положение на наслада. След това формулираме мисления облик на оз­дравяването – с изпитание на волята се самопринуждаваме да повярваме в триумфа на оздравяването. При това държание резултатът ще е постоянно с вас даже без да сте го желали!

Вижте примерната формула на държание на „ невероятния “ човек, който е жертван на триумф.

Волево изпитание – „ мускулен корсет “ –  въодушевление –  религия –  резултат!

Да проверим ли по какъв начин работи настроението? Съз­дайте усмивка на лицето си, в случай че обичате.

На това ли му викате усмивка? Да-а-а!

Я да се видят всички зъби! Ако сте без зъби, да ви забележим венците!

Глътнете си корема, приберете го от коленете!

Не ще, а?

Главата – право към тавана! Още, още, още -темето нагоре. А в този момент раменете. Още нагоре, още, още. Добре!

Къде усетихте изтъняване?

Където теоретично би трябвало да е талия­та? Чудесно. Оставаме да седим с тази идиотска усмивка.

Какво ще стане?

Ще се получи противоречие. Центърът за обработка на информацията пита мускулите:

– Какви са тия маймунджилъци? Мускулите дават отговор:

– Какво да вършим – центърът на волята ни кара!

Щом се промени „ мускулният корсет “, прину­дени са да се трансформират страстите и мислите, така ка­то те се синхронизират с прочувствения център. Така стигаме до същинското деяние на механизма. Съществува център за синхронизиране на мус­кулите, настроението и мислите. По-просто казано, страстите доближават до мозъка по кръвен път и въздействат върху положението ни.

Представете си следната обстановка. Три часът през нощта. Той (тя) не е у дома. Вие гневно създа­вате „ проект Барбароса “: щом се появи той (тя), какво ще кажете, къде ще ударите…

Предлагам ви да участвате в следния екс­перимент. Застанете пред огледалото, опънете подправена усмивка и останете по този начин пет минути. След пет мину­ти ще започнете да се радвате и мислите също ще ви преподнесат сърпрайз. Изведнъж ще осъзнаете по какъв начин се радвате, че го (я) няма у дома.

Те са трима братя. Мисловният център, емо­ционалният център и центърът за волево управле­ние на „ мускулния корсет “. Те са навързани като чер­ва. Единият „ тръгне “ нанякъде, другите – незабавно с него. И все са на един ум. Единият каже:

Тая е гъска!

И другите двама, даже да не са съгласни, кимат:

– Да бе, в действителност страшна гъска!

Следва въпрос с нараснала компликация. Кое е по-лесно: да се усъвършенства настроението, да се промени мисленето или да се поддържат мускулите в опре­делено положение? Кое? Настроението? Грешка!  Настроението е като капка живак. Податливо е на всяко придвижване и също толкоз отровно (при множеството хора за съжаление). Можете да го запази­те няколко секунди, само че единствено да си отклоните внима­нието – и то се е трансформирало.  Между другото по какъв начин сте с настроението сега?

Или ще кажете: мисленето? Пак не.

Мисловният развой е като гаров площад в многолюден ден! Всички щъкат, непрекъснато са в хаотич­но придвижване. Как ли бихте могли да въведете мал­ко ред? Изключено. Уверявам ви, напъните ви ще отидат на вятъра. Представете си по какъв начин стоите на гаровия площад и говорите на всеки минувач: „ Ти не отивай натам, а завий насам. Това място е мое. Както кажа, по този начин ще бъде! “ В най-хубавия случай ще ви ударят един пердах, в най-лошия – наложително лекуване! Изобщо човешките мисли са нелогични, на всич­ко намират опрощение. Много мъчно се ръководят.

Тогава да изберем пътя на най-малкото съп­ротивление.  С волево изпитание да управляваме мускули­те, т.е. да задържим „ мускулния корсет “.  Представете си за момент, че без значение дали ви е добре, или зле на душата, би трябвало да стоите с ръка в джоба. Трудно ли е, по какъв начин мислите? Много е елементарно. Прос­то да си държите ръката в джоба в името на оте­чеството, да речем! Най-общо казано, с някаква цел, каквато и да е!

Тоест изводът е, че точно посредством „ мускулния корсет “ пристъпваме към ръководство на… кое? -… на цялостния развой на излекуване.

Опитът на един простак стигнал до прозрението – Мирзакарим Норбеков, norbekov.com, norbekov.bg

Издателство: Жануа ’98, janua-98.com

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР