Не бихме се учудили, ако лесен омлет е първото ястие,

...
Не бихме се учудили, ако лесен омлет е първото ястие,
Коментари Харесай

Коя е тайната съставка на пухкавия омлет?

Не бихме се учудили, в случай че елементарен омлет е първото ядене, което сте се научили да приготвяте, както и евентуално ще е първото, което ще покажете на децата си по какъв начин сами да си подготвят.

Просто тъй като с изключение на доста апетитен, е и елементарен за изработка. Не ви би трябвало нищо повече с изключение на тиган, яйца, мляко и подправки по желание. Естествено, с цел да е още по-вкусен и бухнал омлетът, можете да го приготвите и с някаква плънка, само че това още веднъж е супер бърза и лесна процедура.

Омлетът е в действителност едно прелестно ядене, което е хем засищащо, хем диетично и може да се употребява и за закуска, и за обяд, и за вечеря. Понякога даже го избираме пред изисканите гурме ястия, чиято изработка лишава прекомерно доста време.

Колкото и елементарно да наподобява приготвянето на омлет обаче, той не може да наподобява задоволително бухнал, в случай че не знаете една загадка съставна част.

Може да смятате, че добавяйки към яйцата единствено мляко или сметана, това би ги направило още по-пухкави и вкусни. Да, няма нищо неприятно в тази концепция, само че не това е тайната съставна част.

Безценният съставен елемент на вашия бухнал омлет е не друго, а газирана вода. Именно тя провокира бухването на омлета и го прави да наподобява неустоимо апетитен.

Като се замислите малко няма и нищо чак толкоз необичайно в това, а даже е и разумно. Знаете, че газирана вода се прибавя и към баниците, и към каймата за кюфтета, с цел да са по-бухнали и пухкави.

За да се получат по този начин търсените от вас мехурчета, които са повода омлета да е бухнал, е задоволително да добавите 1 с. л. газирана вода. Не си мислете, че тя по някакъв метод би трансформирала усета на омлета. Единственото, за което ще способства е приемането на заветните мехурчета, които вършат омлета да наподобява по този начин въздушен и изтънчен.

 Пухкав омлет с гъби

Относно плънката на омлета можете да експериментирате, без да вземате под внимание, че сте добавили газирана вода към омлета.

Бъдете изобретателни и изпробвайте омлет с гъби, омлет с чушки или пък прибавете шунка към омлета. А за какво не кисели краставички или праз.

Не крийте от децата си, че точно газираната вода прави омлетът бухнал и не ги учете да прибавят повече мляко или сметана към яйцата. Когато са ни учили нашите родители да готвим, те просто не са знаели каква е тайната на съвършено пухкавия омлет. Вие към този момент знаете и не се колебайте да предавате знанията и уменията си на идващото потомство!

Вижте още по какъв начин се прави омлет на фурна!

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР