Не бързайте да плащате за хотелска стая, ако сте видели

...
Не бързайте да плащате за хотелска стая, ако сте видели
Коментари Харесай

Разкриха поредната шашма на родните хотелиери, този път наистина ще останете без думи

Не бързайте да плащате за хотелска стая, в случай че сте видели офертата единствено в Интернет, тъй като в доста случаи действителността е друга от тази в рекламата. Снимките са подвеждащи. Експертът по онлайн резервации Велизар Величков споделя, че не има вяра изцяло на офертите в нета. Слагат фотоси от Сейшелите, а популяризират Приморско, сподели той пред камерата на Нова телевизия. Оказва се, че при запазване на хотел онлайн може да платим за него един път при поръчката за отмора и повторно – на съответното място. Освен това, някои хотелиери принуждават клиентите да доплащат за паркинг, закуска и интернет, да вземем за пример - услуги, за които авансово е оповестено, че са част от туристическия ни пакет, заяви водещият на „ На твоя страна” Георги Георгиев.

Най-често измамите при резервация през интернет са свързани с подвеждащи фотоси, спомагателни заплащания и неполучаване на услуги, за които сме платили.
Около 56% от българите употребяват световната мрежа, когато резервират лятната си отмора или изследват информация за хотели. Най-често това са хора в дейна възраст – сред 22 и 48 години, и живеят в огромните градове. По-рядко използваме услугите на туроператор. А едвам 16% от българите вършат ранни резервации – от това лято за идващото.

Величков поучава да резервираме единствено през тествани уеб сайтове, по опция - български, с цел да избегнем евентуални клопки и да можем по-лесно да търсим правата си при проблем.

Преди да стегне куфарите за идната си отмора, Ирена Рачева би трябвало да преглътне огорчението си от предходната до Лондон. Не получихме това, за което сме платили, споделя тя.

Проблемите почнали още при резервацията през Интернет платформа с разнородни предложения. „ От първия до последния клик цената се усилва фрапантно. Такса разчистване да вземем за пример не е оповестена в началото “, изяснява излъганата дама.

Луксът от рекламните фотографии пък останал единствено на фотография. „ Стаята ми бе като каюта на круизен транспортен съд. Толкова бе дребна “, оплаква се Ирена.
За някои услуги се наложило тя да заплати два пъти. Затова нямало нито дума в уеб страницата.

„ В стаята нямаше Интернет, а сякаш пишеше в уеб страницата, че ще има 24-часов достъп на всички места. Имаше обаче единствено във фоайето на хотела “, прибавя дамата.
Задължително гледайте изискванията за съответните предложения и в случай че има нещо, което ви тормози, не предплащайте, поучава Величков.

„ Добре е потребителят да направи инспекция в Интернет за цените. Като изберете съответното място за отмора, може да сравните разнообразни предложения в мрежата и да потърсите контакт с админ на хотела, с цел да видите каква цена ще ви предложат за стаята. Най-често получаваме недоволства, че полученото на място не съответствува с това, което е дадено “, съобщи в „ Здравей, България “ ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите Димитър Маргаритов.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР