Не бъдете тъжни, когато си мислите за него, а се

...
Не бъдете тъжни, когато си мислите за него, а се
Коментари Харесай

На Сашо с любов: 10 години без емблематичния водещ на Добро утро

" Не бъдете тъжни, когато си мислите за него, а се усмихвайте. Той ще бъде удовлетворен - постоянно е имал ужасно възприятие за комизъм ". С тези думи преди 10 години брачната половинка на емблематичния ефирен водещ Александър Авджиев - Емилия, се обърна към десетките му другари, сътрудници и родственици, които се бяха събрали, с цел да го изпратят в последния му земен път.

Сашо, както го назовават всички, издъхна на 14 февруари 2012 година, единствено месец, откакто лекарите във Военномедицинска академия му оповестяват, че има рак на белите дробове. Страшната диагноза е сложена, откакто Авджиев се оплаквал от болки в гърба. Лекарите от Клиниката по интензивна терапия на ВМА се пробвали да го стабилизират, с цел да го реалокират на лекуване в профилирана клиника в Турция, само че положението му било доста тежко. Болестта е безпощадна. Открита е в последния четвърти етап и макар незабавната интервенция и всички старания на медиците, Александър Авджиев си отива от този свят едвам на 53 години.

 Снимка: Bulphoto

Александър Николов Авджиев е роден на 7 юли 1958 година в София. Неговата журналистическа кариера потегля от БНР, където е водещ на предаването " Хоризонт на вълните на младостта ".

През 1987 година стартира работа като кореспондент и водещ на осведомителни излъчвания в Българската национална телевизия (БНТ), а от 1988 до 2002 година е водещ на предаването " Добро утро ". Макар да се излъчва в събота заран, телевизионният блок се радва на висок рейтинг и прави Авджиев толкоз известен, че кара тогавашният първи в страната Тодор Живков да възкликне " Ахаха, ето го водещия бе ", виждайки Александър Авджиев в коридора на малкия екран.

 Снимка: Скрийншот/БНТ

И до през днешния ден в Българска национална телевизия се спомнят смешните истории, които водещият на " Добро утро " измислял, или номерата, които спретвал на сътрудници. Например пратил стажантка на Централна гара да търси дамата, която стопира с гласа си влаковете. След като момичето не я намерило, Сашо Авджиев я насочил към гара " Подуяне ".

Оказва се, че съботният ден е съдбоносен в живота на водещия. Емилия и Александър се женят на 21 май 1992 година, само че подвигат купона на 23 май - събота, след края на ефирното лъчение. В събота са родени и двете им деца - дъщерята Бояна, която към този момент е на 26 години и е актриса, и синът Борис, който е на 20 година



Именно по концепция на Бояна, фамилията е направило специфичен канал в You Tube, отдаден на Александър Авджиев.

" На този 14 февруари стават 10 години без Сашо. В днешните смутни времена неговата липса е още по-осезаема. По концепция на щерка ми Бояна, взехме решение да създадем този канал в YouTube, където ще споделим една огромна част от телевизионния списък, основан от него. За да помним, с цел да остане ", написа Емилия Авджиева.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР