Не бъдете глупак и да изработим добра сделка са два

...
Не бъдете глупак и да изработим добра сделка са два
Коментари Харесай

"Не бъдете глупак, ще ви се обадя" - Тръмп написал писмо за Сирия, Ердоган го хвърлил

Не бъдете простак " и " да изработим добра договорка " са два цитата от едно и също писмо, което Белият дом твърди, че президентът Доналд Тръмп е написал (и изпратил) на турския държавен глава Реджеп Тайип Ердоган.

По-малко от 24 часа откакто кореспондент на " Фокс нюз " заяви за писмото, а негов оригинал стана обществено притежание в медии и обществени мрежи, източници на Би Би Си прецизираха ориста му - Ердоган го хвърлил " в кошчето ".

Кореспонденцията от Тръмп до Ердоган следва решението на Съединените щати от предходната седмица да не пречат (но официално да се противопоставят) на турските сили в желанията им за интервенция " Извор на мира ", третата атака в Сирия, и да се изтеглят от региона ѝ. Датата на писмото е 9 октомври. Това е и денят, в който стартира интервенцията.

" Не бъдете простак, ще ви се обадя "

" Да изработим добра договорка! Не желаете да сте виновен за клането на хиляди хора, а аз не желая да съм виновен за унищожаването на турската стопанска система - а ще (го направя), " написа Тръмп. Това частично изяснява неколкократните закани на американския държавен глава, че ще " унищожи " или " унищожи и заличи " турската стопанска система, които насочи в " Туитър " и в формален документ в последната седмица.

" Историята е благосклонна към Вас, в случай че извършите това по верния и човечен метод. Ще се отнася към вас като към дявола, в случай че не се случат положителни неща, " написа президентът. Получателят, Ердоган, обаче " изцяло отхвърлил " наличието.

" Не бъдете простак!... Ще Ви се обадя по-късно, " продължава Тръмп.

 Писмото, оповестено от Белия дом.
© Reuters

Писмото, оповестено от Белия дом.

Критиката към Тръмп за Сирия се ожесточава

Събеседници на американски издания отбелязваха през вчерашния ден, че са се надявали това да е смешка, преди Белият дом да удостовери, че има такова писмо. Новината за него бе публикувана към момента на гласуването в Камарата на представителите на резолюция, подкрепена и от над 120 представители на републиканците.

С нея дейностите на Тръмп в Сирия - и изтеглянето, което даже съгласно последователи на президента към този момент е отслабило ролята на Съединени американски щати - бяха наказани с над 354 гласа " за " и 60 - " срещу ".

Очаква се през днешния ден да бъде импортиран и план за наказания против Турция поради интервенцията. Мерки към този момент бяха наложени в понеделник от Белия дом, само че съгласно критици те надалеч не са задоволителни и няма по какъв начин да повлияят на Анкара.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР