Не, аз не искам кабинет на всяка цена. Президентът не

...
Не, аз не искам кабинет на всяка цена. Президентът не
Коментари Харесай

Радев: Не съм архитект на управляваща коалиция

Не, аз не желая кабинет непременно. Президентът не е и не може да бъде проектант на една ръководеща коалиция. Най-малкото тъй като това не влиза в моите пълномощия, това е отговорност на Народно събрание и политическите партии. Но аз упорствам този път, преди да приказваме за последващи избори, да изчерпим всички благоприятни условия на разговора. Това изрично съобщи президентът Румен Радев, опровергавайки спекулации в медиите.

Държавният глава направи това изказване при старта на диалозите си с Демократична България, откакто уточни извънредно значимите провокации пред България, за които към този момент сме получи предизвестие от Европейската комисия.

Европейска комисия желае от България явен календарен график за преход на въглищните райони. Поставено е категорично изискване за промяна в правосъдната система и то в региона на основния прокурор и неговата отчетност и отговорност, като още веднъж се желае график, посочи президентът.

Той заяви, че Европейска комисия желае от нас промени в БЕХ. България е посочена като страна с непрозрачни поръчки, в енергийната сфера има амбициозни планове, които би трябвало да бъдат отровени за интернационално присъединяване, сподели още Румен Радев. И добави: „ Това не просто разпределяне на пари, а инструмент за промени, които да водят към рационализация на страната. Тези промени не могат да бъдат решени от длъжностен кабинет, като се изключи процедурите, които той стартира по прекъсване на порочните практики за непосредствено възлагане на поръчки. ”.

Румен Радев акцентира, че огромна част от тези въпроси са във фокуса на стратегиите на Демократична България. И настоя за постигането на консенсус върху най-важните цели на страната. Не става въпрос единствено, че ще загубим пари, в случай че не отговорим на упования по Плана за възобновяване, ние не можем да се впишем в съвременна Европа, безапелационен бе Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР