НДСВ се завръща на политическата сцена, заяви проф. Огнян Герджиков

...
НДСВ се завръща на политическата сцена, заяви проф. Огнян Герджиков
Коментари Харесай

Когато НДСВ беше на власт, бе много добро време за България: Огнян Герджиков за завръщането на партията

НДСВ се завръща на политическата сцена, съобщи проф. Огнян Герджиков в " Денят стартира ".

    " През декември имахме народен съвет, а през януари ще имаме конгрес, на който ще поемем курс още веднъж в политиката. Смятам, че има хора, които имат положително мнение за това, което направи Национална движение „Симеон Втори" - подсещам - главната заслуга за влизането ни в Европейски Съюз и НАТО е на Национална движение „Симеон Втори". Не сме безгрешни, само че времето, по което Национална движение „Симеон Втори" беше на власт, беше доста положително за България ", разяснява Герджиков.

В партията ще има доста мощни познати лица, само че има и доста нови, има искащи да се запишат, уточни той. Все още не е ясно кой ще бъде ръководител на партията, това ще бъде решено на конгреса. Ще се реши и дали отделилите се от придвижването партии да бъдат поканени да се върнат.

    " Ще създадем по този начин, че да имаме подготвеност за избори - завръщаме се в политиката с всички нужни дейности и стъпки ".

Герджиков, който е и някогашен длъжностен министър председател, разяснява, че историята ни не познава толкоз доста служебни кабинети за толкоз малко време.

    " Служебните кабинети дотук се оправиха много обичайно, тъй че считам, че и този ще изкара до края с триумф. само че значимото е да погледнем в вероятност ".

По думите му ГЕРБ са постъпили доста умно с избора на състав на проектокабинет, тъй като не са подходили политически. Той обаче не е оптимист, че държавното управление ще мине.

    " Качествен е съставът на този проектокабинет, само че това няма съвсем никакво значение. Ако ще да се предложат все Нобелови лауреати, те отново няма да получат болшинство, тъй като са препоръчани от ГЕРБ ".

Проф. Герджиков поздрави Николай Габровски за определения проектокабинет. Заяви, че има превъзходни впеатления от оферти за енергиен министър Николай Павлов, който бе министър в неговото служебно държавно управление.

    " Изключително правилен и като човек, доста добър експерт.. Много се зарадвах, като видях, че е в тази листа. Смятам, че той би могъл да бъде превъзходен министър във всеки един кабинет ", сподели той.
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР