НДК и Държавна Опера - Пловдив ще представят в зала

...
НДК и Държавна Опера - Пловдив ще представят в зала
Коментари Харесай

Балетът Лукчо по Джани Родари с премиера

НДК и Държавна Опера - Пловдив ще показват в зала 2 „ Азарян “ приказния балет „ Лукчо “ от Карен Хачатурян, по известната книга на Джани Родари на 13-ти май от 17:00 и от 19:00 часа и на 27-ми май от 11:30 и от 17:00 часа. Представленията ще дадат началото на инициираната от НДК концепция за развиване на детски музикален спектакъл във втора зала на НДК, с стратегия от приспособени оперни, балетни и просветителни спектакли за най-малките.

 

Историята за Лукчо и неговите другари е разказана от хореографа и режисьор Ангелина Гаврилова. Спектакълът е симбиоза сред типичен балет и неокласика. В него аристократичните плодове танцуват на палци, а радостните зеленчуци се характеризират с детайли от актуалния балет.

 

Пъстрият свят на Джани Родари е пресъздаден от художника Адрияна Найденова посредством цветни костюми, които по автентичен метод показват характера на танцуващите герои, само че и се отличават с настояща за младата аудитория визия. Сценографията на Никола Налбантов употребява мултимедийни резултати, които придвижват персонажите от площада в мрачен затвор или на бал в двореца. В историята, разказана в танц от интернационалната балетна натрупа на Опера Пловдив, основният воин Лукчо се бори против несправедливото отношение по отношение на зеленчуците от страна на плодовата аристокрация, отпред с принц Лимон и прекомерно гордия дон Домат.

 
Балетният театър на Опера Пловдив е с дълготрайност един час и е подобаващ за деца над 4 години и техните родители. Постановъчният екип има вяра, че възрастните също ще гледат „ Лукчо “ с интерес, защото в него са кодирани голям брой настоящи послания за политическото подтисничество. Композиторът на балета Карен Хачатурян е роден в Москва през 1920 година в артистично семейство и е племенник на Арам Хачатурян. Автор е на редица симфонични творби, както и на музиката за 50 игрални и анимационни кино лентата и за към 20 театрални представления. По-късно той приспособява някои от филмовите си композиции за академичната сцена и по този начин, „ Чиполино “ (Лукчо) се трансформира в балет, който дълги години се извършва сполучливо в Болшой спектакъл.
създател: СЛАВА
...
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР