НЧ Възраждане 1927“ в бургаския квартал Рудник“ е с изцяло

...
НЧ Възраждане 1927“ в бургаския квартал Рудник“ е с изцяло
Коментари Харесай

Читалище в бургаския квартал Рудник е с изцяло обновена визия

НЧ „ Възраждане 1927 “ в бургаския квартал „ Рудник “ е с напълно нова визия, реконструирана фасада и съвременен и функционален интериор. В ремонтираната постройка са въведени ограничения за енергийна успеваемост и условия за налична и удобна среда за всички негови чиновници и гости. Финансирането бе обезпечено посредством план на Община Бургас по стратегия „ Красива България “ на Министерството на труда и обществената политика. Общата стойност на плана е 215 хиляди лева, като приносът на Общината е в размер на 118 хиляди лева

Читалището наподобява по напълно друг метод - реконструирана е фасадата, сложена е топлоизолация на външните стени и тавана, сменена е алуминиевата врата на южната фасада, инсталирана е нова дограма от PVC на сутерена. Поставени са нови керемиди на покрива и капаци, както и нови термо-помпени отоплителни уреди, осветителните тела с нови LED лампи. Обособена е съвременна тоалетна, с улеснения за хора с увреждания. 

Приключи ремонтът на читалището в с. Богданлия
През месец ноември 2021 година завърши огромният ремонт на читалищната постройка на НЧ „ Христо Ботев 1924 “ в с. Богданлия. Сграда...
Прочети повече
Ката част от въведените ограничения за обезпечаване на налична среда е новоизградената открита стоманобетонна рампа по южната фасада на постройката. 

Първите събития в обновената постройка се организираха в навечерието на Рождество Христово – спектакълът „ Писмо до Дядо Коледа “ на Държавен куклен спектакъл – Бургас, магичното шоу на Зайн, концерт на децата от ДГ „ Калинка “. В читалището гостуваха и коледарски групи от ОБУ „ Св. Климент Охридски “.

Читалище „ Възраждане 1927 “ в „ Рудник “ е учредено през 1964 година То е единственото на територията на квартала и извършва функционалностите на център за обучение и култура, като в него се организират разнородни начинания, допринасящи за културното развиване на неговите поданици. 


В читалището се обитава библиотека, чийто фонд наброява близо 14 000 библиотечни единици. Тя е част от стратегия „ Глобални библиотеки ” и е оборудвана с компютри, които са разполагаем на читатели и гости. В библиотеката на читалището ежемесечно се провеждат библиотечни уроци, мултимедийни презентации на разнообразни тематики, литературни четения, представяния на книги и създатели, библиотечни викторини и надпревари. Организират се изложения, концерти, състезания и други Освен богатия културен календар, читалището предлага за жителите на кв. „ Рудник “ и още благоприятни условия за спомагателни извънкласни креативен занимания.
Приключва ремонтът на читалището в Триводици, в селото желаеха клуб на пенсионера
Отдавна общината е строителна площадка и ще продължи да бъде такава, тъй като скоро започваме ремонт на площада, читалището и лятното кин...
Прочети повече
Още от БУРГАС:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР