НЧ Братство 1869 обявява регламента на Тринадесетия Международен фолклорен конкурс

...
НЧ Братство 1869 обявява регламента на Тринадесетия Международен фолклорен конкурс
Коментари Харесай

Тринадесети Международен фолклорен конкурс „Пауталия” 2019 в Кюстендил

НЧ „ Братство 1869 ” афишира регламента на Тринадесетия Международен фолклорен конкурс „ Пауталия ” - Кюстендил 2019, който ще се организира в интервала 28 – 30 юни 2019 година Конкурсът се провежда от Община Кюстендил и читалище " Братство 1869 " и се организира под пaтронажа на кмета на общината - Петър Паунов. Съорганизатор на състезанието е НЧ „ Пробуда 1961 ” гр. Кюстендил.
Фолклореният конкурс " Пауталия " се утвърди като конгрес, който дава поле за изява на фолклорни сформира и реализатори от страната и чужбина, които да покажат благосъстоянието на своя фолклор. Целта му е да запази и разпространява българското национално творчество и да покаже неговото почтено място измежду другите нации.
Конкурсът е включен в Програмата за подкрепяне на деца с изявени способности, призната от Министерски съвет, по която ще бъде отпусната на трима участници от 11 до 13 годишна възраст целева финансова поддръжка и 3 едногодишни стипендии за самостоятелни реализатори по национално пеене от 14 до 17 годишна възраст.
Организаторите плануват 3 специфични награди в обособените раздели. Всички сформира получават плакет и грамота за присъединяване.
Ще бъдат присъдени и 2 награди , обезпечени от Музикална къща „ СЕНЬО АРТИСТ ” за двама самостоятелни реализатори по национално пеене, включващи право на професионален аудио запис със съпътстващи авторски и  изпълнителски права.
В журито на състезанието са поканени едни от най-изявените имена в българската национална музика като доцент Георги Петков, Олга Борисова, Десислава и Валери Димчеви, Нелка Петкова, доктор Маргарита Кръстева, Светла Цветкова, Виолета Маринова, Димана Боянова, Стойка Германова и други

Като посетители на състезанието се канят изявени имена в региона на българската народна музика.
Регламент и поръчка за присъединяване са оповестени на уеб страницата на читалище „ Братство 1869 ” - https://www.bratstvokn.org/
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР