Бивш президент на ОПЕК, обвинен в подкупни престъпления в Обединеното кралство

...
NCA подозира, че е приемала подкупи по време на времето
Коментари Харесай

NCA подозира, че е приемала подкупи по време на времето си като министър на петролните ресурси в Нигерия в замяна на възлагане на многомилионни договори за петрол и газ.

< p>Твърди се, че 63-годишната Алисън-Мадуке се е облагодетелствала от най-малко £100 000 в брой, автомобили с шофьори, полети с частни самолети, луксозни почивки за семейството си и използването на множество имоти в Лондон.

< p>Таксите също така подробно описват други финансови награди, включително мебели, ремонтна работа и персонал за имотите, плащане на такси за частно училище и подаръци от дизайнерски магазини от висок клас като Cartier и Louis Vuitton.

Стойност на активите милиони лири, свързани с предполагаемите престъпления, вече са замразени като част от разследването.

Алисън-Мадуек, която живее в Сейнт Джонс Ууд, Лондон, ще се яви пред Уестминстърския магистратски съд на 2 октомври.

p>

Преврат в Нигер: западноафриканските лидери ангажират войски за военна намеса

Тя беше избрана за първата жена президент на ОПЕК през 2014 г., след като кариера в Shell и министерски постове в Нигерия.

Анди Кели, ръководител на отдела за международна корупция (ICU) на NCA, каза: „Тези обвинения са крайъгълен камък в това, което беше задълбочено и сложно международно разследване.

Прочетете повече в Sky News:
Горски пожари в Гърция: Намерени са 18 изгорели тела
Как полицията залови Луси Летби
Fyre Festival II: Катастрофално луксозно събитие се рестартира като билети за $499 продавам

„Подкупът е разпространена форма на корупция, която позволява сериозна престъпност и може да има опустошителни последици за развиващите се страни. Ще продължим да работим с партньори тук и в чужбина, за да се справим със заплахата.“

Андрю Пенхейл, главен прокурор на CPS, добави: „CPS взе решение да разреши обвинението, след като прегледа файл на доказателства от НКО, свързани с твърдения за подкупване в Нигерия.

„Наказателното производство срещу г-жа Алисън-Мадуеке е активно и тя има право на справедлив процес.

„Изключително е важно е да няма докладване, коментар или споделяне на информация, която би могла по някакъв начин да навреди на това производство.

„Функцията на CPS не е да решава дали дадено лице е виновно за престъпление, а да направи справедлива, независима и обективна оценка дали е уместно да се повдигнат обвинения за разглеждане от наказателен съд."

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР