„Самолетите са част от нещо голямо, което получаваме. Купуваме нещо

...
„Самолетите са част от нещо голямо, което получаваме. Купуваме нещо
Коментари Харесай

Депутати се счепкаха заради изтребителите пред Мира Иванова

„ Самолетите са част от нещо огромно, което получаваме. Купуваме нещо от стратегическия сътрудник на България в НАТО – САЩ”. Това съобщи в предаването „ Събуди се” пред Мира Иванова депутатът от ГЕР и член на Комисията по защита Валентин Радев.

„ Никой не е купувал и правил такава инвестиция. Смелостта на ГЕРБ – 9 години, три държавни управления на ГЕРБ копаем тази равнища, до момента в който стигнем дотук и да купим единственото към този момент бойно средство за армията”, разяснява Радев.

„ Имаме терзания за цената. Не слагаме избора на този аероплан под подозрение – той е добър”, съобщи депутатът от Българска социалистическа партия и зам.-председател на Комисията по защита Николай Цонков. „ Но при тази цена не е ясно какво получаваме. Оттук нататък ще има много разноски и то в обозримо бъдеще”, съобщи Цонков.

Относно президента Румен Радев и мнението му по тематиката, Валентин Радев съобщи:

„ Вярвах не президента, до момента в който беше военачалник и се занимаваше директно с тази активност. Но сега има други може би бъдещи президенти, които са генерали и офицери и са там, те ни споделят, че това е най-хубавият самолет”, разяснява Радев.

Относно опцията президентът да наложи несъгласие, Цонков сподели:

„ Трябва да се мисли от позиция на страната, на развиването на въоръжените сили”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР